Rețetă de sezon: mini tarte de piersici cu Brie. Copiii sunt topiți după acest desert

Rețetă de sezon: mini tarte de piersici cu Brie. Copiii sunt topiți după acest desert
Aceste tarte cu piersici și brie sunt o combinație dulce de aluat de patiserie pufos și crocant, brânză Brie moale și aromată, alături de cele mai bune piersici galbene și zemoase de sezon.

Cine spune că nu puteți combina brânza Brie cu fructele zemoase, greșește. Piersicile „stau” excelent de bine în compania piersicilor, iar acum chiar e sezonul acestor fructe deosebit de parfumate.

Ingrediente pentru mini tarte de piersici cu Brie

1 pachet aluat de foitaj, dezghețat la temperatura camerei timp de 50 de minute

2 linguri de gem de piersici

120 g de brânză brie, tăiată subțire în fâșii

1 piersică, tăiată subțire în felii

1 ou

1 lingură de zahăr brut

2 linguri de miere

2 lingurițe de cimbru proaspăt, tocat mărunt

1 linguriță de suc de lămâie

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C. Tapetați tavă cu hârtie pergament, lăsați deoparte. Întindeți foaia de aluat de foitaj pe o suprafață curată. Tăiați-o în jumătate, pe orizontală și pe verticală, pentru a crea 4 pătrate. Transferați-le pe foaia de copt, în tavă. Pentru a marca aluatul de patiserie, folosiți un cuțit pentru a tăia o margine superficială de 1,5 cm de-a lungul marginilor fiecărui pătrat de patiserie, având grijă să nu tăiați până jos. Acest lucru va ajuta marginile să se ridice la coacere.

Întindeți jumătate de lingură de gem de piersici pe fiecare pătrat de patiserie. Aranjați 2-3 felii de brie peste. Aranjați 2 – 4 felii de piersici peste Brie. Bateți oul și 2 linguri de apă într-un vas mic. Se ung marginile foii de aluat cu acest ou. Se presară marginile cu zahăr brut. Se introduce tava în cuptor și se coace timp de 18 – 20 de minute sau până când marginile foii de aluat sunt aurii și crocante.

În timp ce tartele se coc, combinați mierea, cimbrul și sucul de lămâie într-un bol mic. Se stropesc tartele cu amestecul de miere și cimbru chiar înainte de servire. Puteți să păstrați tartele într-un recipient etanș în frigider timp de până la 3 zile. Reîncălziți în cuptorul cu microunde sau în cuptor la nevoie.

Sursa: Fettysfoodblog.com