Rețetă de vinete umplute ca în Sicilia

Rețetă de vinete umplute ca în Sicilia
Vorba unui sicilian: aceste vinete umplute sunt o delicatesă. Și, după ce le-am încercat, vă garantăm că așa este.

Sezonul vinetelor este în toi și, din fericire, pe piață se regăsesc felurite sortimente ale acestei legume. În piețe găsiți vinete negre, dar și unele colorate sau albe. Pentru a prepara această rețetă nu ezitați să încercați oricare dintre variante. Trebuie să știți că datorită conținutului bogat de apă, aceste legume au puține calorii, fiind ideale în curele de slăbire. În plus, vinetele stimulează circulația sanguină și sunt antioxidante.

Fiind bogate în potasiu, vinetele ajută la menținerea unui ritm cardiac stabil. Aceste legume conțin  și flavonoide, care reduc nivelul de colesterol rău și măresc nivelul de colesterol bun. Fiind bogate în antioxidanți, vinetele luptă împotriva radicalilor liberi. Acestea protejează celulele prin încetinirea procesului de îmbătrânire.

Totodată, vinetele ajută la curățarea organismului, ajutând la eliminarea unei cantități mari de toxine. În plus, fierul din compoziția vinetelor ajută la prevenirea și tratarea anemiei. Vinetele mai îmbunătățesc și calitatea oaselor. În plus,  conțin antocian, un compus solubil care ajută la îmbunătățirea sistemului nervos central. Prin urmare, printre minunatele beneficii pentru sănătate ale vinetelor se numără și menținerea unei vederi sănătoase și prevenirea cataractei, arată Dozadesanatate.ro.

Ingrediente pentru rețetă de vinete umplute ca în Sicilia

2 vinete

400 g de roșii decojite

1 cățel de usturoi

O mână de măsline fără sâmburi

150 g mozzarella de bivoliță

Oregano și busuioc

Ulei de măsline extravirgin

Sare și piper

Mod de preparare

Se taie vinetele în două, se crestează cu un cuțit, se presară cu sare, se toarnă puțin ulei și se dau la cuptor pentru o jumătate de oră la 180º C ventilat. Se amestecă roșiile decojite tocate și fierte în ulei, un cățel de usturoi, sare și piper. Se adaugă roșiile peste vinete (dacă au apă înăuntru se scurg înainte), presărați apoi deasupra mozzarella de bivoliță, măslinele și se dă la cuptor pentru încă 10 minute. Se servesc vinetele umplute cu un strop de oregano și câteva frunze de busuioc.

Sursa: Instagram