Rețetă delicioasă de Coq au vin. Se folosește vin alb

Rețetă delicioasă de Coq au vin. Se folosește vin alb
Rețeta de „Coq au vin” sună mai complicat decât este a fi preparată. Urmând pașii prezentați mai jos, veți putea pregăti un meniu franțuzesc delicios.

Ingrediente pentru Coq au vin

2 felii de bacon tăiat gros, tăiat în cubulețe fine

2 pulpe de pui, fără piele (pielea se păstrează pentru garnitură)

1 lingură de unt

2 fileuri de hamsii

1 ceapă galbenă mică, tăiată în felii

2 morcovi, tăiați felii

3 felii mici de ghimbir

1 căpățână de usturoi

1 linguriță de amidon de porumb

1 lingură mare de sos miso alb

1/3 sticlă de vin alb sec

1 cană de bulion de pui

2 ciuperci shiitake deshidratate

Garnitura de condimente: 1 tulpină de ceapă

2 tulpini mici de lemongrass

1 frunză de dafin

Un buchet mic de coriandru

Sos: 1 cană de bulion de pui

2 linguri de unt

piper alb

Garnitură pentru servire:  Piele de pui prăjită

Ciuperci prăjite

Șalotă glazurată și morcovi mici

Scallions

Bacon crocant

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fabrizio Villalpando (@theemoodyfoody)

Mod de preparare

Într-un cuptor olandez (vas cu pereți groși) rece adăugați baconul, ridicați focul la mediu și scoateți încet grăsimea. Lăsați baconul să se gătească în propria grăsime, după ce este crocant, scoateți-l și puneți-l deoparte pentru a-l folosi ca garnitură. Ridicați focul la mediu-mare și rumeniți puiul pe ambele părți în grăsimea topită. Dați deoparte.

Îndepărtați excesul de grăsime, reduceți focul la mediu și rumeniți morcovii, ceapa, usturoiul și ghimbirul cu câteva anșoa și puțin unt. Odată ce legumele sunt moi, adăugați miso și amidonul de porumb. Se amestecă. Ridicați focul la mediu-mare și adăugați vin. Apoi adăugați din nou puiul. Adăugați ciupercile deshidratate și buchetul de condimente. Completați cu bulion de pui. Puiul nu trebuie să fie complet scufundat, ci doar abia acoperit de lichid.

Acoperiți și țineți la foc mic timp de 45 de minute. Ciupercile le prăjiți cu sare și unt. Eșalota și morcovul se prăjesc într-o tigaie, apoi se adaugă vin și unt până când au fost acoperite. Se presară sare are și un pic de zahăr până când lichidul s-a redus la un sirop și legumele au devenit fragede.

Verificați puiul. Odată ce puiul ajunge la temperatura potrivită, îl puteți servi ca atare sau puteți separa puiul și strecura sosul pentru a-l reduce puțin într-o tigaie și a-l termina cu unt. Pentru plating se așază puiul în centrul farfuriei, se presară bacon crocant și se toarnă sosul cu o parte din legumele și ceapa verde.

Sursa: Instagram