Rețetă delicioasă de Salată de dovlecei cu iaurt și mărar verde

Rețetă delicioasă de Salată de dovlecei cu iaurt și mărar verde
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune să încercăm o rețetă de salată de dovlecei cu iaurt și mărar verde, despre care se spune că este mai gustoasă și mai light decât salata de vinete.

Combinația de dovlecei cu maioneză și iaurt este delicioasă și răcoritoare, iar usturoiul și mărarul dau o savoare aparte și un plus de prospețime.

Ingrediente pentru Salată de dovlecei cu iaurt și mărar verde

1 – 2 dovlecei, 1 – 2 zucchinni, 1 – 2 căței de usturoi, 2 linguri de maioneză, 3 – 4 linguri de iaurt grecesc, 1 legătură de mărar verde (pentru salată), pâine prăjită, semințe de dovleac, scorțișoară, sare, sparanghel verde, unt, lămâie, sare și piper (pentru servit)

Preparare Salată de dovlecei cu iaurt și mărar verde

Spălăm bine dovleceii și îi dăm pe răzătoarea mare. Îi punem într-o tigaie antiaderentă, adâncă, îi presărăm cu sare și puțin bicarbonat și îi lăsăm să fiarbă, sub capac, la foc încet până se pătrund ușor și își lasă sucul în tigaie. Nu se fierb foarte mult, 5 minute maxim, pentru a nu se transforma în piure. Se transferă răzătura de dovlecei într-o sită și se lasă la scurs până se răcesc.

Apoi, se amestecă, după gust, cu maioneză și iaurt, punând din fiecare câte puțin până ajungem la gustul optim. Adăugăm la final 1 – 2 căței de usturoi, răzuiți și mărarul verde, tocat.

Pentru servit, pregătim sparanghelul verde în modul clasic, adică îl fierbem pentru 5 minute în apă cu puțin unt, zeamă de lămâie, sare și piper și îl scoatem în apă rece, cu gheață.

Semințele de dovleac curățate se umezesc cu puțină apă, se amestecă cu scorțișoară și sare și se împrăștie într-o tavă. Se dau la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.

Salata de dovlecei se servește cu felii de pâine prăjite, decorată cu semințele aromate cu scorțișoară, alături de sparanghelul verde. O altă metodă de a prepara această rețetă de salată de dovlecei este prin a fierbe dovleceii curățați de miezul cu semințe, apoi a-i pasa și a-i amesteca, după răcire, cu iaurt și maioneză.

Sursa: Chefi la cuțite

Premieră în executivul american a lui Joe Biden: înalt demnitar cu mamă româncă