Rețetă fabuloasă de piept de pui cu pesto și brânză

Rețetă fabuloasă de piept de pui cu pesto și brânză
Această rețetă merită încercată. E ușor de făcut și are un gust minunat.

Piept de pui cu pesto și brânză de vaci e un exemplu de meniu cu multe proteine, deci ideal dacă mergeți la sală sau dacă urmați o dietă. Rețeta se prepară simplu, iar dacă trebuie să o faci foarte repede, puteți omite partea cu marinarea pieptului de pui, rețeta va fi în continuare delicioasă.

Carnea de pui este o opțiune populară atunci când vine vorba de proteină slabă, deoarece ambalează o cantitate considerabilă într-o singură porție fără multă grăsime. În plus, este ușor de gătit acasă și disponibil în majoritatea restaurantelor.

Ingrediente pentru piept de pui cu pesto și brânză de vaci

fileuri de piept de pui fără os-2 buc;

sos pesto-2 linguri;

cașcaval sau altă brânză, mărunțită-2 linguri;

pesmet-2 linguri;

brânză tare-2 linguri;

sos de soia-2 linguri;

muștar dijon -1 linguriță;

portocală-1/2 buc.

sare, piper;

ulei de măsline;

cireșe- dacă se dorește

Mod de preparare

Folosiți un cuțit pentru a face „buzunare” în piepturile de pui, peste care puneți de la început sare și piper. Se amestecă sosul de soia, muștarul și sucul de la o jumătate de portocală până se omogenizează. Se toarnă marinada peste bucățile de piept de puio și se lasă la frigider timp de două ore (poate fi nevoie de mai mult). Se amestecă sosul pesto și cașcavalul.

După ce s-au marinat, se usucă piepturile cu un prosop de hârtie de marinată, se așază într-o farfurie unsă cu ulei și se umplu cu pesto și cașcavalul mărunțit. Se presară cu brânză, pesmet și se stropesc ușor cu ulei de măsline.

Umpleți forma de copt în care veți prepara deliciosul piept de pui cu pesto și brânză cu roșii cherry și presărați cu un vârf de cuțit de oregano sau ierburi italiene (ar fi o garnitură excelentă). Se dă la cuptor.  Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade. Durata de coacere este de 25 de minute.

Sursa: Instagram