Conopida nu ar trebui să vă lipsească din meniul săptămânal, având în vedere beneficiile pe care aceasta le aduce sănătății. Conopida e cunoscută pentru aportul mare de nutrienți și un conținut scăzut de calorii. De asemenea e des recomandată persoanelor care țin diete. În acest preparat, conopida reprezintă baza.
De asemenea, este bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi. Conţine calciu, mai ales în jurul buchetelor de conopidă şi are un conţinut mare de fosfor, mangan, vitamina K, acid folic şi vitamina B. Conopida este una dintre legumele care trebuie consumate cât mai des, tocmai pentru că are numeroase beneficii asupra organismului.
Ingrediente pentru buchețete crispy de conopidă picante
Pentru conopida crispy: 1/2 conopidă (aproximativ 350 g)
4 linguri de făină de porumb
4 linguri de făină de grâu
2 lingurițe de pudră de curry mediu
1/4 linguriță de sare
100 ml lapte vegetal neîndulcit
Pentru sosul de iaurt: 4 linguri de iaurt de cocos vegan (sau orice iaurt)
1 lingură de ierburi proaspete tocate (eu am folosit coriandru și mentă)
1 linguriță de suc de lămâie
Un vârf de cuțit de sare
View this post on Instagram
Mod de preparare
Tăiați conopida în bucăți. Adăugați laptele într-un bol puțin adânc. Într-un alt castron puțin adânc, bateți împreună făina de grâu, făina de porumb, sarea, pudra de curry și un vârf de cuțit de piper negru. Preîncălziți friteuza cu aer la 200°C. Scufundați bucățile de conopidă în lapte și apoi în amestecul de făină. Amestecați până când sunt acoperite complet și scuturați ușor excesul de făină. Repetați cu toate bucățile de conopidă.
După ce sunt acoperite, se unge orice parte vizibil „făinoasă” a conopidei cu puțin lapte rămas. Așezați cu grijă bucățile de conopidă în aparatul de prăjit cu aer comprimat și prăjiți-le timp de 15-20 de minute, până când devin crocante și aurii. Între timp, amestecați iaurtul, ierburile, sarea și sucul de lămâie într-un bol mic.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook