Rețetă: Nuci magice pentru Revelion. Ceva mai bun chiar nu se poate. Avem un truc pe care nu-l știți

Rețetă: Nuci magice pentru Revelion. Ceva mai bun chiar nu se poate. Avem un truc pe care nu-l știți
Desertul copilăriei, nucile cu ciocolată, nu trebuie să lipsească nici în acest an de pe masa de Revelion. Iată cât de repede se pot pregăti.

Gospodinele care vor opta pentru nucile delicioase cu ciocolată vor fi extrem de apreciate. Încercați și veți vedea.

Nuci magice pentru noaptea de Revelion. Ceva mai bun chiar nu se poate. 

Nucile umplute cu ciocolată trebuie să fie și în acest an pe masa de Revelion. Cu siguranță vor fi un desert cu totul ieșit din comun, apreciat deopotrivă de cei mici și de cei mari. Ingredientele necesare pentru a obține nucile magice sunt: 1 ou, 75 g unt topit și răcit, 75 ml lapte dulce, 50 g zahăr, 1 linguriță cu vanilie. De asemenea, vă va mai trebuie 1 praf de sare, 1/2 linguriță cu amoniac, stins în zeamă de lămâie, 300 g făină.

Pentru cremă: 2 ouă, 150 g zahăr, 150 g unt, 100 g ciocolată, 2 lingurițe cu esență de rom, 2 linguri cu nucă măcinată fin.

Mod de preparare

Pentru ca totul să iasă ca la carte, există și un truc bine de luat în seamă: aluatul trebuie să fie rece. Pentru început se vor mixa ouăle întregi cu zahărul și un praf de sare până se umflă și se albesc. Ulterior, se va pune untul topit, laptele, vanilia, amoniacul stins în zeamă de lămâie și treptat, treptat, făina. Amestecați până aluatul devine ferm și nelipicios.

Cum se obține crema

Puneți în folie de plastic și lăsați la frigider până se pregătește crema. Pentru realizarea acesteia, se mixează ouăle, de asemenea întregi cu zahărul pe baie de abur până ce observați că se îngroașă. Se adaugă apoi ciocolată mărunțită și untul tăiat cuburi mici. Amestecați cât mai bine compoziția, apoi luați de pe foc.

Adăugați esența de rom și nucile și lăsați la răcit, apoi introduceți în frigider pentru minim o oră. Se scoate aluatul și se încinge forma de nuci. Se formează bile mici din aluat și se așează în formă. Se umplu apoi cu cremă și se unesc două câte două. Se pun la rece pentru a se frăgezi mai bine.

Sursă foto: bucataras