Reţetă rapidă de icre de fasole. Sunt bune cu murături

Reţetă rapidă de icre de fasole. Sunt bune cu murături
Fasolea este foarte folosită de gospodine în zilele de post. Icrele de fasole pot fi o bună opţiune pentru persoanele care ţin post în această perioadă. Dacă alături tăiați o ceapă sau niște murături, vor fi un deliciu. Uite și rețeta pentru iahnie de fasole!

Cartofii și fasolea sunt la mare preț în perioada postului. Vă propunem două rețete simple, dar delicioase: Icre de fasole și iahnie de fasole.

Reţetă rapidă de icre de fasole

Fie că o îndinteți pe pâine, fie că o mâncați cu furculița, salata de icre de fasole ete delicioasă cu ceapă sau cu murături.

Ingrediente

  • o conservă mare fasole gata fiartă
  • sucul unei lămâi
  • 100 ml ulei
  • o ceapă rosie
  • boia
  • sare

Mod de preparare

  • Fasolea conservată se trece rapid sub un jet de apă rece şi se scurge bine.
  • Se mixează şi apoi se toarnă uleiul în fir subţire amestecând mereu, la final se adaugă ceapa tăiată mărunt.
  • Se pune şi sucul de lămâie, se amestecă bine.
  • Se potriveşte gustul de sare şi se serveşte pe felii de pâine prăjită sau fâşii de ardei, după preferinţă.
  • Deasupra se presară boia, după gust.

Iahnia de fasole, rețeta de post

Ce bună este o iahnie de fasole, chiar dacă nu are cârnați ori afumătură!

Ingrediente

  • 400 g fasole
  • 3 cepe roşii
  • 3-4 căţei usturoi
  • boia dulce şi iute
  • cimbru
  • 1 foaie dafin
  • 4 linguri pastă de roşii
  • 3-4 linguri ulei.

Mod de preparare

Fasolea se alege, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Dimineaţa se scoate şi se pune să fiarbă în 2-3 ape, pentru a elimina toate toxinele.

După ce a fiert şi bobul este moale, dar întreg, se pune să se scurgă în sită.

În acest timp, se taie ceapa solzişori, usturoiul se pisează şi se pun să se călească într-o cratiţă cu ulei. Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă fasolea şi puţină apă.

Separat, se pregăteşte pasta de roşii cu sare, piper, cimbru şi boia, iar dacă pasta este prea groasă, se adaugă puţină apă călduţă şi se toarnă peste fasole. Se adaugă şi o foaie de dafin şi se lasă să scadă, la foc potrivit, la cuptor.

Se serveşte cu murături şi se ornează cu pătrunjel verde.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp