Rețetă senegaleză de pește cu orez și multe legume în sos concentrat de roșii

Rețetă senegaleză de pește cu orez și multe legume în sos concentrat de roșii
Combinația perfectă de ingrediente cu gusturi deosebite într-o rețetă senegaleză de pește cu orez și multe legume în sos concentrat de roșii.

Faye Papa, un senegalez stabilit în România de câțiva ani a preparat în emisiunea „Chefi la cuțite”, o rețetă tradițională din bucătăria țării sale, Rețetă senegaleză de pește cu orez cu  multe legume în sos concentrat de roșii.

Ingrediente

400 gr orez , 4 pești Dorada, 200 ml ulei, 500 gr pastă de tomate concentrată, 2 buc. ceap galbenă, 1 legătură ceapă verde, 2 legaturi pătrunjel verde, 1 cățel de usturoi , 4 morcovi, 4 rădăcini de păstârnac , 1 vânătă medie , 1 varză albă, mică, 1 căpățână de broccoli , 3 ardei grași, tricolori, 250 gr bame congelate, 1 țelină medie, 1 cartof dulce mare, 3 lămâi verzi, sare, piper, chili, condimente pentru pește

Mod de preparare Rețetă senegaleză de pește cu orez

Mai întâi se pregătește peștele Dorada. Se crestează peștele ușor, pe ambele părți, după ce i s-a îndepărtat capul și se condimentează cu condimente pentru pește. Se prăjește în în ulei încins, întorcându-l de pe o parte pe cealaltă.

Se pregătesc legumele și sosul concentrat de roșii. Se pun la fiert în apă cu sare, legumele curățate și tăiate în bucăți mai mici. Într-o tigaie cu ulei, se călește ceapa verde, tocată, împreună cu usturoiul tocat, apoi se adaugă pasta de roșii concentrată. Se adaugă și supă de la legume, după ce acestea au fiert ușor și și-au lăsat aromele în supă. O parte din broccoli, 3-4 buchețele se trec prin blender și se adaugă în sos pentru consistență și gust.

Când legumele sunt fierte, se scot din supă și se adaugă în sosul de roșii pentru un schimb de gusturi. Se lasă câteva minute să mai fiarbă în sos pentru a se întrepătrunde aromele, apoi se scot și în locul lor se adaugă peștele prăjit. Se mai lasă și peștele în sos tot până se întrepătrund aromele, apoi se scoate și împreună cu legumele se păstrează în cuptor, la cald.

Se prepară orezul. În sosul rămas pe foc se adaugă orezul. Se mai completează cu supă de legume și se fierbe până se hidratează și se colorează într-un roșu frumos, de la sos. Interesant la această rețetă senegaleză de pește cu orez și multe legume și sos concentrat de roșii este modul de preparare al tuturor ingredientelor în același sos, pentru a-și împrumuta gusturile.

Sursa: Chefi la cuțite

Povestea celui mai frumos cântec de dragoste: „Je t’aime … moi non plus”, scris pentru Brigitte Bardot