Rețetă simplă pentru bere de casă. Vara asta vă puteți răcori cu o blondă pline de vitamine

Rețetă simplă pentru bere de casă. Vara asta vă puteți răcori cu o blondă pline de vitamine
Vă numărați printre iubitorii de bere? Ce spuneți dacă nu ați mai cumpăra vara aceasta și ați consuma doar bere artizanală făcută cu propriile mâini?

Berea e o binefacere în toiul verii, iar când ai la îndemână metode simple să o prepari acasă, parcă viața capătă alt sens.

În vara aceasta se poartă berea făcută acasă. Iată rețeta tradițională a unei băuturi pline de vitamine

Berea face parte din băuturile cele mai iubite de români și nimic nu se compară cu un pahar rece cu această băutură delicioasă, consumat la o șuetă cu prietenii. Berea artizanală este cea mai apreciată de iubitorii de bere, pentru că are o aromă mult mai putrnică, conține mai puțin acid și nu are aditivi sau conservați.

Cu atâtea lucruri bune, nu trebuie decât să vă apucați de treabă. Pentru a pregăti un astfel de produs, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 16 litri de apă, 500 g zahăr, 240 g orz prăjit, 50 g flori de hamei sau conuri de hamei uscate, pe care le puteți achiziționa de la orice plafar și 30 g drojdie de bere.

Mod de preparare

Pentru început, turnați apă într-o oală cât mai mare și puneți zahărul, orzul prăjit dar și hameiul. Puneți la fiert timp de două ore, dar acoperiți cu un capac. După ce este fiert produsul, strecurați printr-un tifon curat. Lăsați să se răcească și adăugați apoi drojdia de bere. Amestecați cât se poate de bine până ce se dizolvă complet și lăsați la fermentat pentru 24 de ore. Depozitați apoi în sticle folosind o pâlnie acoperită cu tifon.

Aveți grijă când puneți băutura să nu tulburați lichidul. Sticlele nu se vor umple până sus, ci doar trei sferturi. Se vor astupa ermetic cu dopuri și capsule. Se pun cu dopul în jos într-o cratiță mare și se pun într-un loc răcoros, unde temperatura să nu depășească 20 de grade. După această perioadă, berea artizanală se poate consuma. Atenție! Nu țineți berea mai mult de o săptămână.

Sursă foto: shtiu