Al Bano aruncă bomba și spune adevărul despre divorțul de Romina. „A fost începutul sfârșitului. Soacra era împotriva mea”

Al Bano aruncă bomba și spune adevărul despre divorțul de Romina. „A fost începutul sfârșitului. Soacra era împotriva mea”
La 80 de ani, împliniți pe 20 de mai, celebrul Al Bano a povestit lucruri tulburătoare despre viața pe care a trăit-o cu Romina Power cât au fost căsătoriți.

S-au iubit ca doi nebuni în tinerețe, în ciuda tuturor celor care nu-i vedeau o pereche potrivită și mai ales împotriva sfaturilor părinților ei, actori celebri la Hollywood în anii 70. O dragoste aproape de Romeo și Julieta: Romina Power și Al Bano! Nimic nu i-a putut despărți  până la dispariția subită a fiicei celei mari, Ylenia. Au divorțat după 29 de ani de mariaj.

Povestea de dragoste a celor ce aveau să devină un cuplu celebru în showbiz dar mai ales în istoria Festivalului de la San Remo, Romina și Al Bano, a fost consemnată de toate publicațiile din lume, apărute la începutul anilor 70. Ea, americancă și fiică a actorului Tyrone Power, extrem de frumoasă și cu oarece avere. El, cu un nume mai degrabă de tenor de operă, Carrisi, era un cântăreț italian la început de drum, cu bani puțini și concerte incerte, provenit dintr-o familie modestă, cu mai mulți copii. Înălțimea scundă și ochelarii nu-l recomandau drept un pretendent  serios la inima Rominei. Și, totuși, între cei doi tineri s-a aprins focul unui iubiri pătimașe, Romina Power abandonându-și familia și țara ca să-l urmeze pe cel ce avea să-i devină soț în ciuda tuturor protestelor, mai ales ale mamei.

S-au mutat în Italia, s-au căsătorit în 26 iulie 1970 și s-au avântat cu totul în construirea unei cariere muzicale. El compunea muzica, iar pe scenă urcau împreună. Se numeau Al Bano și Romina Power și au plăcut publicului de la San Remo de la prima apariție. Succesul a venit rapid, iar Al Bano povestea presei vremii cât e de mulțumit că a reușit să-i ofere Rominei ceea ce i-a luat atunci când ea a plecat de la părinți, din America. Și-au luat vilă, au făcut trei copii, casele de discuri și impresarii de concerte îi asaltau. Într-o zi, însă, totul s-a năruit.

Cântărețul a punctat motivul real al divorțului care, surprinzător, nu e legat de dispariția fiicei celor doi artiști

Cu 24 de ani în urmă, revista italiană Oggi a anunțat divorțul dintre Al Bano și Romina Power. Cântărețul s-a decis să dea un interviu uluitor jurnaliștilor aceleiași publicații și să spună tot ce nu s-a vorbit niciodată. Pentru prima dată în viață, Al Bano spune că motivul real al despărțirii a fost faptul că Romina fuma marijuana continuu.

Al Bano n-a fost plăcut niciodată de soacră

„Fuma tâmpenia aia de până la patru ori pe zi”

„O spun în premieră: problema a fost marijuana. Romina fuma tâmpenia aia de până la patru ori pe zi. Și o făcea de ani de zile, chiar înainte de dispariția Yleniei. Era o altă femeie. Fuma și era veselă; când efectul dispărea, devenea tristă și plângea. Era de nerecunoscut.

Frumoși și îndrăgostiți, și-au jurat iubire veșnică

Nu mai exprima acel atașament față de lucruri, acea pasiune pentru viață, pentru ceea ce trăisem și construisem în acei ani. A fost începutul sfârșitului”, a spus vedeta. De altfel, el a acuzat-o de nenumărate ori că a învățat-o pe fiica lor să fumeze iarbă, în timp ce Romina l-a făcut dictator.

Ylenia, alături de părinții săi Al Bano și Romina Power

Romina, fiica primei femei Bond

Când s-a îndrăgostit de Romina, Al Bano a făcut-o pentru tot ce avea aceasta frumos. N-a știut că aceasta este fiica celebrului actor american, Tyrone Power, decedat din păcate la 44 de ani și a Lindei Christian, actriță, sex-simbol al anilor ’40, prima fata Bond, plecată din această lume în 2011.

Dar soacra nu l-a vrut de la bun început. „Nu-i cunoșteam! Ignoranța mea a fost salvarea mea, altfel nu aș fi abordat niciodată o astfel de persoană. Apropo, socrul nu mai trăia, dar soacra era împotriva mea. Indicațiile ei, și asta aveam să descopăr ani mai târziu, erau precise: exploatează-l, profită de el și apoi spune-i să se ducă dracului”, a povestit Al Bano jurnaliștilor italieni.

Nici cu fosta sa iubită nu a avut noroc

După ce s-a despărțit de Romina, Al Bano și-a găsit fericirea în brațele Loredanei Lecciso, care i-a dăruit doi copii, Jasmine și Albano Jr. Dar în final cei doi au ales să meargă pe drumuri diferite. „Nu voi înceta niciodată să-i mulțumesc pentru că atunci când a plecat Romina și a luat copiii, Loredana a umplut golul rămas.

Mi-a dăruit doi copii minunați, casa era, din nou, plină de copii, de agitație, dezordine, așa cum trebuie să fie o casă. Dar apoi ea a făcut niște alegeri pe care eu nu le-am împărtășit deloc”, a mai spus cântărețul.

Al Bano și Romina, din nou pe scenă după un divorț dureros

„Voi rămâne mereu un bun agricultor”

Al Bano nu simte cei 80 de ani și se bucură de viață și de pământul pe care-l cultivă cu multă dragoste. „Nu am optzeci de ani, ci de patru ori douăzeci… Mă simt ca un măslin care crește”, spune el, și își imaginează viitorul tot la conacul lui viticol.

Al Bano la conacul lui din Cellino San Marco, un colț de rai al Italiei

„Identic cu trecutul. Voi rămâne mereu un bun agricultor, voi continua să cânt și voi continua să investesc ceea ce câștig aici, în cele 150 de hectare de pământ ale mele. Voi continua să produc ulei, iar în crama pe care o construiesc voi trece de la 1,6 milioane de sticle de vin, la 5 milioane”, s-a destăinuit una dintre cele mai frumoase voci ale lumii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre