Simona Ionescu / Redactor Șef

Anastasia Lazariuc, de la femeie de serviciu la divă. „Mă ajutau să spăl dușumelele…”

Anastasia Lazariuc, de la femeie de serviciu la divă. „Mă ajutau să spăl dușumelele…”
Anul acesta Anastasia Lazariuc  a împlinit 69 de ani. Nimeni nu-i dă această vârstă, e parcă mai frumoasă ca niciodată. Dar prin ce a trecut vedeta, e greu de exprimat în cuvinte.

În micul ei sătuc din Republica Moldova în care s-a născut și a copilărit, viața n-a fost deloc ușoară, dar Anastasia Lazariuc a reușit să învețe să se descurce.

Anastasia Lazariuc, de la femeie de serviciu la divă. „Mă ajutau să spăl dușumelele…”

Ani buni a muncit ca să le demonstreze românilor cu ce talent a fost înzestrată de Dumnezeu. Și a reușit, Anastasia Lazariuc, cel de-al 11-lea copil al părinților ei, fiind una dintre cele mai iubite și mai respectate vedete. Dar drumul a fost lung și extrem de greu, frumoasa artistă fiind obligată să treacă prin multe lucruri. Drama cea mai mare a rămas momentul în care și-a pierdut tatăl. La doar 14 ani…

Mama, care-l iubise foarte mult, a făcut atunci o depresie îngrozitoare și a vrut să se sinucidă”

„Când a murit tăticul meu, eu aveam 14 ani. Suferea, de mulți ani, de ulcer. Mama, care-l iubise foarte mult, a făcut atunci o depresie îngrozitoare și a vrut să se sinucidă. Iar eu, care eram încă un copil, rămăsesem dezorientată, cu sufletul pustiit, fără cel mai puternic bărbat din viața mea. Eram foarte săraci, trăiam din munca câmpului”, a povestit Anastasia pentru revista “Tango”, cu ani în urmă.

„Am lucrat ca femeie de serviciu până când am terminat zece clase Pentru că banii nu le ajungeau de la o zi la alta” Anastasia a început să lucreze cu jumătate de normă, ca și femeie de serviciu. ”Am acceptat propunerea directorului școlii de a lucra, cu jumătate de normă, după ore. Adică să fac curățenie în școală. La început îmi era rușine de colegii mei, îmi era teamă că vor râde de mine. N-au râs, dimpotrivă, mă ajutau și ei să spăl dușumelele. Am lucrat ca femeie de serviciu până când am terminat zece clase.

„Asta i-a mai alinat durerea și a făcut-o, încet-încet, să-și revină”

Când m-am dus acasă cu primul salariu, mama a lăcrimat. Nu-i venea să creadă că eu, un copil, pot să câștig bani din munca mea. Asta i-a mai alinat durerea și a făcut-o, încet-încet, să-și revină. O vreme am trăit numai din banii câștigați de mine. Apoi, cei doi frați ai mei, care erau în armată, s-au întors și au putut să ne ajute, până s-au însurat“, s-a destăinuit artista.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre