Viața ascunsă a Anastasiei Lazariuc: ”Am avut parte de mai multe drame în viața mea”

Viața ascunsă a Anastasiei Lazariuc: ”Am avut parte de mai multe drame în viața mea”
Anastasia Lazariuc este una dintre cele mai îndrăgite artiste basarabene. Ar fi putut rămâne o fetiță de la țară, dar destinul ei a fost să devină o mare artistă. Într-o carte biografică, ea povestește și despre dramele din viața ei.

Anastasia Lazariuc arată fabulos la 68 de ani. Românii au îndrăgit-o pe interpreta de dincolo de Prut, mai ales când făcea duet cu Mihai Constantinescu. Radiază de bucurie când cântă și emană gingășie. Totuși, viața ei nu a fost ușoară și doar talentul și frumusețea ei au scos-o din sătucul unde s-a născut.

Anastasia Lazariuc arată fabulos la 68 de ani

Anastasia Lazariuc: ”Am avut parte de mai multe drame în viața mea”

Anastasia Lazariuc cântă mai puțin acum, din pricina pandemiei. Vine cu drag să cânte și la noi. S-a lansat în 1972, cu piesele scrise de Ion Aldea-Teodorovici. A fost suficient să înceapă să cânte că i-a și vrăjit pe spectatori cu vocea ei caldă. Plus, că este foarte frumoasă.

Timp de opt ani, artista a povestit scriitoarei Elena Răileanu toată viața ei. Și-a pus sufletul pe tavă din dorința ca lumea să o cunoască din carte, ”Privighetoarea din vis”. Nu s-a ferit să povestească despre dramele din viața ei.

Când avea 14 ani, Nastea (alintul pentru Anastasia) și-a pierdut tatăl. Trăiau într-un sătuc, Băcioi, din Republica Moldova. Fetița s-a văzut nevoită să caute ceva de lucru pentru a aduce bani în casă. L-a rugat pe directorul școlii să o ajute, iar acesta a lăsat-o să facă curățenie în școală.

„Într-o zi, după lecții, pe când Nastea luase căldarea cu apă ca să-și îndeplinească munca, cineva o ajunse din urmă și apucă de căldare. Ea s-a întors brusc și când a văzut cine-i, mai n-a scăpat căldarea din mână. Era Ghiță Crigănuță, cel mai frumos și cel mai deștept băiat din școală, care învăța în clasa paralelă. Ghiță îi luă căldarea cu apă și o duse spre clasa unde urma să facă curățenie Nastea. Fata și-a dat seama că băiatul știa despre munca ei”, așa a fost întâlnirea lor, povestește Elena Răileanu în carte.

Ghiță a rămas alături de Anastasia și a ajutat-o constant. Cu timpul, artista și-a dat seama că este îndrăgostită de acesta, iar satul mereu vorbea despre relația lor.

Anastasia și Ghiță erau ca Romeo și Julieta

„Nastea și Ghiță erau mereu în gura satului. Satul ba îi însura, ba îi despărțea, apoi iar îi împăca. Așa o frumusețe de flăcău ca Ghiță Crigănuță și o fată ca Nastea Lazariuc, frumoasă, talentată și cumsecade nu puteau să nu fie luați în seamă. Ei erau un fel de Romeo și Julieta ai Băcioiului, pe care dragostea i-a unit de când erau copii. Își trăiau povestea lor de dragoste cu toată pasiunea caracteristică tinereții, scrie autoarea în carte,

Când ea și-a început cariera artistică, Gheorghe Crigănuță a fost mereu alături de ea, iar când era pe scenă, Anastasia cânta pentru iubitul ei. Într-o zi de octombrie, în anul 1975, cei doi au decis să se căsătorească. Aveau 22 de ani.

După 15 ani de căsnicie, Anastasia divorța de tatăl copiilor săi, Ileana și Andrei. Aceasta a vorbit într-un interviu despre despărțirea de Ghiță, prima ei iubire. Ghiță avea probleme grave cu alcoolul  „Nu i-am dat niciodată motive să fie gelos. Iar el era înalt, frumos și deștept. Înțelept n-a fost, pentru că dacă era, nu ne despărțeam. L-am iubit. Eram din același sat, am învățat în aceeași clasă. Am fost o soție cuminte și o mamă prezentă în viața copiilor mei. Am făcut tot posibilul să mă împart corect între profesie și familie. Dar, probabil, nu poți obține totul de la viață. Undeva trebuie să pierzi. Iar eu mi-am pierdut soțul, a declarat Anastasia într-un interviu mai vechi.

Gheorghe Crigănuță s-a stins din viață în 2013, din cauza unor probleme grave de sănătate.

Gheorghe Crigănuță s-a stins din viață în 2013, din cauza unor probleme grave de sănătate.
Timp de opt ani, Anastasia Lazariuc a povestit scriitoarei Elena Răileanu toată viața ei

Bunicii ei erau din Bihor

Despre Anastaia Lazariuc se știe că e venită de peste Prut. Chiar în debutul volumului „Privighetoarea din vis” cititorii descoperă cu surprindere că bunicul și părinții ei au fost români. Ba mai mult, bunicii Anastasiei Lazariuc au fost bihoreni.

„Buneii mei sunt români, mama mea la fel. Buneii mei au venit din partea aia dinspre Bihor în Basarabia, pe atunci când era România Mare. S-au mutat în Basarabia. Tata s-a îndrăgostit de mama și pe urmă am apărut noi. Și cam asta este începutul vieții mele”, a povestit artista într-o apariție tv.

Artista vorbește și despre pierderea fratelui, pe când acesta avea doar 29 de ani.