Simona Ionescu / Redactor Șef

Regina Elisabeta a II-a. Aromă de nuntă regală (3)

Regina Elisabeta a II-a. Aromă de nuntă regală (3)
Elisabeta a II-a a Marii Britanii a urcat pe tron în anul 1952 și este considerată cel mai longeviv monarh în viață din lume. Deși a fost mereu o prezență impunătoare și este Regină peste șaisprezece state suverane, când vine vorba de propria nuntă mai mult ca sigur aceasta a fost ca orice altă mireasă, îndrăgostită, emoționată și cu dorința ca totul să fie perfect în cele mai mici detalii, inclusiv parfumul potrivit.

O prințesă foarte tânără, hotărâtă să se căsătorească din dragoste. Un pretendent regal „chipeș ca orice vedetă de film” care a provocat suspiciuni. O națiune care privea cu ochi curioși la nunțile extravagante – și la cuplările dinastice în general. Aceasta a fost nunta viitorului monarh, așa că anonimatul a fost exclus din start.  

Ceremonia a fost transmisă la radio către milioane de ascultători și la Westminster erau 2.500 de invitați, inclusiv șase regi și șapte regine, iar până în prezent regina Elisabeta a II-a și prințul Philip continuă să inspire cuplurile de pretutindeni cu căsătoria lor.

Un parfum demn de o regină

Parfumul din ziua nunții reginei Elisabeta nu a fost niciodată confirmat oficial, dar mulți au speculat că ar purta White Rose de Floris. The Telegraph crede că parfumul ei preferat este produs de Floris, deoarece îi amintește de garoafe, florile ei preferate. Este un brand care se pare că ar fi fost aprobat de către Casa Regală în urmă cu două secole. 

Sursă foto: facebook

Lansat în 1800, parfumul faimos beneficiază de garoafa si aldehide ca note de vârf, dar și  trandafir, violetă, stânjenel și iasomie sau mosc și ambră ca note de mijloc și bază, creând astfel o alegere destul de asemnănătoare cu cele ale Prințesei Diana și Kate Middleton. 

„El a fost, pur și simplu, forța mea și a rămas în toți acești ani.” Acestea au fost cuvintele reginei Elisabeta a II-a, în timp ce ea și-a descris soțul la aniversarea nunții de aur din 1997. Deși relația lor de 70 de ani încoace nu a fost întotdeauna simplă, aceasta rămâne totuși cea mai mai longevivă căsătorie monarhică britanică din istorie. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre