Simona Ionescu / Redactor Șef

Legenda cerceilor lui Morgan Freeman. Celebrul actor a spus și cât valorează. Foto

Legenda cerceilor lui Morgan Freeman. Celebrul actor a spus și cât valorează. Foto
Simbol al Hollywood-ului care transcede generațiile, Morgan Freeman are un obiect de care nu se desparte niciodată: o pereche de cercei.

La 86 de ani, Morgan Freeman continuă să-i țină pe fani cu sufletul la gură pentru a-l înțelege cu adevărat pe omul din spatele „vocii lui Dumnezeu”. Dar câți știu povestea cerceilor la care actorul a spus că nu va renunța niciodată.

Originar din Memphis, Tennessee, Morgan Freeman nu numai că se remarcă prin talentul său actoricesc de neegalat și vocea sa rezonantă, dar a fost observat adesea purtând o pereche de cercei extrem de valoroși.

A fost inspirat de alți actori pe care i-a văzut pe marele ecran

Fanii au fost foarte curioși să afle ce se întâmplă cu acest obiect prețios și au ieșit la iveală cu tot felul de teorii, iar vedeta i-a lămurit. De ce poartă mereu aceeași cercei de aur? În tinerețe, actorul premiat a adoptat inițial aceste podoabe, inspirat de alți actori pe care i-a văzut pe marele ecran.

Doar că succesul a venit abia la vârsta de 49 de ani, când a reușit să se impună cu filmul Street Smart din 1987, când l-a interpretat pe Fast Black. După ce a obținut acest rol, Morgan și-a consolidat rapid poziția de unul dintre cei mai talentați actori de la Hollywood și a obținut în cele din urmă un Oscar în 2005.

Iconicii cercei din aur

Chiar dacă fermecătorul narator a continuat să joace în mai multe filme de succes, printre care Bruce Almighty, The Dark Knight Rises și Deep Impact, obținând o avere estimată la 250 de milioane de dolari, potrivit Celebrity Net Worth, Morgan nu a renunțat niciodată la iconicii săi cercei de aur. Iată și explicația.

„Aceștia valorează exact cât să îmi cumpere cineva un sicriu dacă mor într-un loc străin”

„Acești cercei… Sunt întrebat tot timpul despre ei. Adevărul este că aceștia valorează exact cât să îmi cumpere cineva un sicriu dacă mor într-un loc străin. De aceea marinarii obișnuiau să îi poarte și de aceea îi port și eu”, a explicat artistul într-o postare din 2019.

Povestea neștiută a cerceilor lui Morgan Freeman

Se pare că Morgan este un adevărat marinar de mulți ani, cu multe mile în spate, și care, după spusele sale, a practicat navigația „ca un antidot deosebit de eficient pentru vindecarea de la Hollywood”. Potrivit revistei Giornale della Vela, navigările producătorului au inclus, de obicei, Long Island Sound, Block Island, Insulele Elizabeth, Cape Cod, coasta Maine și Yarmouth, Nova Scotia.

„Eu sunt marinar, asta e bătut în cuie”

În 2010, Morgan a dezvăluit că un film cu pirați în care apărea Burt Lancaster, care purta un cercel, a fost cel care i-a inspirat inițial propriul stil. „Mi s-a părut că era sexy. Apoi am aflat că marinarii purtau cercei de aur pentru a plăti înmormântările dacă mureau în țări străine. Eu sunt marinar, așa că asta a bătut în cuie. (…)

Întotdeauna mi-am dorit un cercel. Are de-a face cu atașamentul meu față de mare. Când aveam în jur de 35 de ani, m-am despărțit de soția mea și ea mi-a spus: „O să-ți fac un piercing în ureche”. Sunt un marinar pasionat, un om al apelor albastre”, a mai spus actorul într-un interviu.

În ciuda admirației evidente a lui Morgan pentru cultura navigației și pentru ocean, fanii au speculat asupra altor motive care stau la baza cercurilor sale de aur.

Cum au comentat fanii

Fanii lui Morgan Freeman au sărit imediat cu tot felul de comentarii. „Freeman este îngrijorat de faptul că va fi îngropat într-o țară străină? Pun pariu că le poartă pentru că el crede că îl face să arate ca un dur”, a spus unul dintre aceștia. „O altă teorie este că datează din Grecia Antică, când trebuia să îl plătești pe Charon, omul feribotului, pentru a traversa râul Styx spre tărâmul lui Hades.

Dacă mori pe uscat, familia ta îți punea monede pe ochi pentru a avea taxa necesară”, a fost ideea altuia. „Dacă ești marinar, cel mai bun mod de a te asigura că ai mereu plata este să ai un cercel de aur sau de argint. Sau, este o superstiție și nu are rost să încercăm să o explicăm”, a fost de părere un alt fan.

Sursă foto: www.boredpanda.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre