Simona Ionescu / Redactor Șef

Marilyn Monroe nu era așa diferită de vedetele de azi. Ce făcea ca să fie în formă

Marilyn Monroe nu era așa diferită de vedetele de azi. Ce făcea ca să fie în formă
Actrița Marilyn Monroe a rămas în istorie drept una din cele mai frumoase și atractive femei. Despre ea circulă povești și legende, și e cu atât mai interesant să pătrundem în viața ei reală.

Ce credeți că făcea ca să fie în formă, până la urmă, Marilyn Monroe nu era așa diferită de vedetele de azi. Ca să își mențină silueta de invidiat, după care oftau toți bărbații, actrița americană trăgea din greu în sala de forță. Ea ținea dietă dar era prietenă cu greutățile și avea sesiuni de antrenament obositoare.

Dincolo de viața petreceri, aventuri, droguri și alcool, Marilyn Monroe făcea exerciții fizice comparabile ca dificultate cu cele pe care starurile de astăzi le fac la sala de forță, alături de antrenorii personali.

Marilyn Monroe trăgea de fiare ca să se întrețină

Cu puțin timp înainte de a apărea în celebrul lungmetraj „Bărbații preferă blondele”, unul dintre filmele sale de referință, actrița a pozat pentru fotograful Philippe Halsman. Acesta a  realizat un pictorial care a fost publicat de celebra LIFE Magazine în ediția din din 7 aprilie 1952.

Pictorialul cuprinde imagini rare. Asta pentru că o surprind pe celebra Marylin Monroe în rutina vieții ei zilnice. Fotografiile ne-o arată pe divă în timp ce își urma programul zilnic de întreținere. Vedeta de cinema apare în sutien și într-o pereche de jeans în timp ce ridică greutăți. Ea își lucrează brațele. De asemenea, face tracțiuni cu bara, în același echipament.

Fotograful a surprins-o pe vedetă și într-o pereche de pantaloni scurți, albi, în vreme ce își îngrijește, în oglindă, tenul perfect. Este de menționat că în momentul realizării pictorialului, Marilyn nu atinsese încă apogeul carierei sale, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Mai târziu, fotograful Philippe Halsman scria că s-a îndrăgostit atunci de femeia pe care o poza. Nici n-avea cum altfel. „A flirtat cu toți trei care eram acolo. Avea un talent atât de deosebit să te facă să crezi că dacă ceilalți doi plecau de acolo, urma să se întâmple ceva incredibil. Sex-appeal-ul ei nu era ceva obișnuit, era arma și apărarea ei”, a povestit Halsman despre fotografiile realizate în micul apartament din Los Angeles al actriței.

Dietă de vedetă: ou bătut și morcovi cruzi

La câteva luni după apariția pictorialului, într-un interviu publicat în septembrie 1952 de revista Pageant Magazine, actrița a dezvăluit cum se menținea în formă. „Sincer, nu m-am considerat niciodată o frumusețe de excepție. Singura mea grijă era să am ce să mănânc. Acum trebuie să am grijă să nu mănânc prea mult. Nu făceam deloc exerciții. (…) Nu repet ritmic în timpul exercițiilor, cum aud la radio. Nu mai pot exersa dacă mă simt ca în armată”, spunea ea.

Pentru a-și menține silueta, Marylin Monroe urma cu strictețe o anume dietă. La micul dejun, bea un pahar de lapte și mânca un ou bătut, pentru a-și asigura necesarul de vitamine. Actrița obișnuia să „sară” peste masa de prânz. Cina era o masă bogată în proteine cu morcovi cruzi. „Parcă aș fi un iepure, nu mă satur niciodată de morcovi cruzi”, mărturisea ea.

Sursa foto: Daily Mail

O asemenea salată de icre nu ați mâncat niciodată. Trucuri ca să nu se taie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre