Simona Ionescu / Redactor Șef

O iubire ca-n filme, presărată de gelozii, scandaluri și copii cu alte femei: Jack Nicholson și Anjelica Huston

O iubire ca-n filme, presărată de gelozii, scandaluri și copii cu alte femei: Jack Nicholson și Anjelica Huston
Între ei a fost una din cele mai lungi povești de amor cu năbădăi de la Hollywood. Presa mondenă și colegii de breaslă au savurat fiecare moment.

Jack Nicholson și Anjelica Huston, actori amândoi, au trăit o iubire fix ca-n filme. Cu gelozii, scandaluri, chiar și cu copii concepuți cu alte femei. În timp ce inelul de logodnă s-a lăsat așteptat aproape două decenii. Anjelica Huston are acum 72 de ani și se bucură de statutul de celibatară, după ce a încheiat căsnicia cu unicul ei soț, Robert Graham.

Înainte de acesta avut parte de iubirea vieții ei. Marea ei dragoste a fost actorul Jack Nicholson. Care i-a oferit pasiune până la stele, dar și turbulențe pe măsură: scandaluri, gelozii. A înșelat-o și a iubit-o. 17 ani a durat relația lor, și, se spune că în tot acest timp, Anjelica Huston a așteptat ca bărbatul să îi pună pe deget inelul de logodnă. A rămas cu așteptarea, celebrul actor nu a făcut niciodată gestul.

Jack Nicholson și Anjelica Huston, o iubire ca-n filme

Anjelica Huston rămâne în istoria mondenă a Hollywoodului drept femeia cu care Jack Nicholson a avut cea mai lungă relație din viața lui. Aceasta a durat din  din 1973 până în 1990. Înaltă de 1,78 m, dreaptă ca o statuie, actrița din Familia Addams, varianta originală din 1991, este cunoscută în industria filmului pentru personajele pe care le-a interpretat: femei inteligente, dure, elegante și autosuficiente.

Anjelica s-a născut într-o familie de artiști. Tatăl ei era legendarul regizor John Huston, iar mama ei, balerina Enrica Soma.

Anjelica Hudson avea 22 de ani când s-a îndrăgostit de Jack Nicholson (Sursa foto: Instagram)

Avea 22 de ani când l-a cunoscut pe Jack Nicholson, la petrecerea aniversară a acestuia când împlinise 36 de ani. Când a văzut-o, starul a fost instantaneu cucerit de ea. I-a cerut imediat o întâlnire, pe care puțin mai târziu a anulat-o din cauza unei „obligaţii”. Tânăra Anjelica l-a crezut. Și abia peste ani a aflat că „obligaţia” era o altă femeie, cântăreaţa Michelle Phillips, fosta iubită a actorului.

Au jucat în filme de succes împreună

Când s-au cunoscut, el avea deja reputația de playboy. Fusese căsătorit cu Sandra Knigh în 1962, însă mariajul s-a încheiat rapid. Ulterior, starul a bifat multe nume pe lista cucerilor, de la Kate Moss la Melanie Griffith. În acest context a început relația cu Anjelica Huston. Și, în timp ce se vedea cu toate aceste frumuseți, se întorcea la aceeași femeie, noua lui iubită, Angelica Huston.

Relația cu Jack Nicholson a aruncat-o pe aceasta în tumultul vieții de la Hollywood. La patru ani după ce au început relația, a și jucat în primul film alături de el. Era la începutul carierei ei. Cei doi au apărut în  lungmetrajul – reper The Postman Always Rings Twice / Poștașul sună întotdeauna de două ori, din 1981.  Alăturarea cu Jack Nicholson în viața privată și pe ecran i-a priit tinerei actrițe.

După 17 ani de relație, în care a înșelat-o la greu, Jack Nicholson a invitat-o pe Anjelica la cină să îi spună că devenea tată cu alta (Sursa foto: Instagram)

Pentru rolul lui Maerose din Prizzi’s Honor (Onoarea familiei Prizzi), film regizat în 1985 de tatăl ei, în care, de asemenea, a jucat și Jack Nicholson, Anjelica Huston a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar. Au urmat o serie de multe alte roluri pentru care a fost aclamată de public și de critici.

Cină cu suspans: i-a spus că urma să aibă un copil cu alta

Timp de 17 ani Anjelica Hudson a așteptat ca iubitul ei să o ceară în căsătorie. Tot atâția ani a trecut peste relațiile lui cu alte femei, și a iertat rodul iubirii lui cu ele, căci actorul a devenit și tată. Însă în 1990, Anjelica Huston a decis că a așteptat destul și că nu mai putea continua, deja trăgeau prea mult în balanță desele aventuri ale acestuia.

În memoriile sale, Watch Me, Anjelica Huston a relatat relaţia toxică cu Jack Nicholson şi fascinaţia ei faţă de acest faimos actor, care, în cele din urmă, a părăsit-o. Recunoaște că a fost tratată ca un obiect, dar că i-a făcut plăcere să se știe posedată de el, chiar dacă îl vedea flirtând cu altele.

Ea rememorează și cum s-au despărțit. Într-o seară, actorul a invitat-o la cină, la el acasă. Însă a fost doar pentru a o anunța că urma să aibă un copil cu actriţa Rebecca Broussard, cu 12 ani mai tânără ca ea. „Îmi amintesc că ne-am îmbrăţişat şi poate că am plâns puţin, dar, când am ajuns acasă, eram furioasă”, mărturisea actrița, mai târziu, într-un interviu. Despărțirea lor s-a produs fix în acel moment. Pentru Anjelica Hudson întreaga situație a fost cu adevărat dramatică, ea încercând în acea perioadă să rămână însărcinată cu Jack.

Jack Nicholson recunoaște: după despărțire nu și-a revenit niciodată

La doi ani după ce a încheiat relația furtunoasă cu Jack Nicholson, Anjelica Huston a ajuns să fie cerută în căsătorie. A fost prima și, până acum, singura dată. Soțul ei a fost sculptorul Robert Graham, alături de care vedeta a rămas până când acesta s-a stins din viață, în 2008. Mamă însă, Anjelica Hudson nu a devenit niciodată.

Jack Nicholson a recunoscut la 73 de ani că nu și-a revenit niciodată după despărțirea de Anjelica Hudson (Sursa foto: Instagram)

Pe de altă parte, la 73 de ani, legendarul actor acum în vârstă de 86 de ani, a recunoscut că Anjelica Hudson a fost unica femeie care i-a marcat „întreaga existență”, spunând și că despărțirea de ea l-a rănit profund și că niciodată de atunci nu și-a „revenit pe deplin”. „Realitatea e ca am fost anihilat emoțional de despărțirea de Anjelica. A fost probabil cea mai dificilă perioadă din viața mea”, a recunoscut Nicholson într-un interviu pentru revista Live.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre