Jack Nicholson, o viață demnă de un film la Hollywood

Jack Nicholson, o viață demnă de un film la Hollywood
Se spune că Jack Nicholson a fost un seducător și că a avut relații cu peste 2000 de femei. Nu vom ști niciodată adevărul pentru că marele actor nu dă interviuri. Însă este nelipsit de la meciurile echipei de baschet Los Angeles Lakers. În cele mai recente imagini se vede că a pierdut lupta cu greutatea.

Jack Nicholson (84 de ani) a fost nominalizat la Premiul Oscar de 12 ori și a câștigat trofeul de trei ori. Se află în topul actorilor cu cele mai multe trofee. A câștigat și 7 premii Globul de Aur. Așadar, o carieră de excepție.

Marele actor american nu acordă interviuri și nu a mai fost prezent într-un talk show televizat din 1971. Jurnaliștii au scotocit prin viața artisului și au găsit o mulțime de lucruri interesante.

În cele mai recente imagini, Jack Nicholson apare foarte gras, mâncând fast-food

Jack Nicholson, o viață demnă de un film la Hollywood

Jack Nicholson are acum 84 de ani. Nu se știe nici acum care este numele lui adevărat. În acte, se numește John Joseph „Jack” Nicholson. Mult timp a crezut că bunica sa este cea care l-a adus pe lume, iar pe adăvărata mamă o considera soră. Jurnaliștii au vrut să îi facă un portret atunci când cariera artistului era în ascensiune.

Aceștia au aflat că June Frances Nicholson a rămas însărcinată cu Donald Furcillo. Cei doi s-au căsătorit înainte ca ea să nască, dar bărbatul era deja căsătorit. Jack Nicholson a crescut cu convingerea că bunicii săi, John Joseph Nicholson și Ethel May Rhoads, erau de fapt părinții lui. A aflat adevărul din ziare, abia când avea 37 de ani.

Însă, la momentul respectiv, atât bunicii materni, cât și mama lui muriseră de ceva timp, răpuși de cancer. Jack Nicholson nu a făcut niciodată testul ADN pentru a demonstra sau infirma afirmația.

A fost clovnul clasei

Jack Nicholson a studiat actoria în liceu. Colegii săi au spus că tânărul Jack era clovnul clasei, un elev foarte apreciat. După liceu, a câștigat o bursă la University of Delaware, însă a ales să joace în filme în loc să meargă la facultate. Nici nu a mai dat examenul de absolvire a liceului. A plecat într-o excursie la Hollywood și nu s-a mai întors.

La Hollywood, Jack Nicholson a început să lucreze pentru MGM, la studiourile de animație. Și-a făcut debutul într-un film cu buget mic, o dramă pentru adolescenți, „The Cry Baby Killer” în 1958, unde a jucat rolul principal. Au urmat alte filme cu buget mic, mai ales de genul horror.

Abia în 1969 talentul lui a fost descoperit datorită rolului din filmul „Easy Rider”. I-a adus lui Jack Nicholson prima nominalizare la Oscar

Descoperit la 32 de ani

Abia în 1969 talentul lui a fost descoperit datorită rolului din filmul „Easy Rider”. I-a adus lui Jack Nicholson prima nominalizare la Oscar. Din anii 1970, a primit roluri importante în filme de succes. Capodopera lui Roman Polanski, Chinatown (1974) și Zbor deasupra unui cuib de cuci (1975) sunt considerate cele mai importante roluri din cariera artistului.

Atunci a primit primul Premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal. Însă, nu a primit nici o nominalizare pentru adaptarea romanului lui Stephen King, „The Shining” (1980) în regia lui Stanley Kubrick. Acesta se pare că va rămâne unul dintre cele mai importante roluri ale sale.

Următorul Oscar l-a primit pentru rolul secundar din Terms of Endearment (1983), iar cel de-al treilea a apărut în 1997, de această dată pentru rolul principal din As Good As It Gets. În istorie sunt doar trei actori care au câștigat trei statuete: Nichloson, Daniel Day Lewis și Walter Brennan. Recordul îl deține Katherine Hepburn, cu 4 trofee. Jack Nicholson a mai câștigat șapte Globuri de Aur.

A început cu roluri în filme horror și a ajuns în topul actorilor cu cele mai multe Premii Oscar

Viața personală a lui Jack Nicholson

Despre actor s-a spus că a fost un seducător și ar fi trecut prin patul a peste 2000 de femei, mai mult sau mai puțin celebre. Jack Nicholson are cinci copii: fiica cea mai mare, Jennifer Nicholson (născută în 1963) din mariajul cu Sandra Knight (singura femeie cu care s-a căsătorit), ce s-a destrămat în 1968. Caleb James Goddard (născut în 1970) cu Susan Anspach,  Honey Hollman (născută în 1981) cu supermodelul danez Winnie Hollman. Apoi, Lorraine Nicholson (născută în 1990) și Ray Nischolson (născut în 1992) cu Rebecca Broussard.

Amănunte puțin știute din viața lui Jack Nicholson

  • Averea lui Jack Nicholson a fost estimată la peste 400 de milioane de dolari, scrie thesun.ie.
  • Are loc pe viață în rândul întîi la meciurile echipei de bachet Los Angeles Lakers, al cărui fan este. La baseball este fanul pe viață al New York Yankees.
  • Este colecționar de artă contemporană și are ptablouri semnate de Henri Matisse, Tamara de Lempicka, Andy Warhol și chiar Picasso. Colecția lui a fost estimată la la peste 100 de milioane de dolari.
  • Jack Nicholson a zburat în Cuba pentru a-l cunoaște pe Fidel Castro (în 1998). După întâlnirea cu liderul comunist, s-a bucurat de restaurantele locale și cluburile de jazz și a vizitat o faimoasă fabrică de trabucuri. A plecat impresionat de această țară și de dictatorul comunist pe care l-a descris ca fiind un „geniu”.
  • Una dintre relațiile scandaloase a fost alături de Anjelica Huston care l-a părăsit după 16 ani, după ce a aflat că are un copil cu o altă femeie. Era vorba despre Lorraine, fiica pe care Jack a făcut-o împreună cu Rebecca Broussard.
  • Jack Nicholson s-a retras în urmă cu câțiva ani deoarece, se spune că suferă de Altzheimer, însă nu a confirmată boala. Colegii lui de platou au amintit însă că are probleme cu memoria.
  • În cele mai recente imagini, artistul apare foarte gras, mâncând fast-food.

Salvatore Adamo, belgianul care a scris un șlagăr pentru o prințesă. Aceasta a ajuns regină

Mireille Mathieu, o viață de basm. A cântat 1.200 de melodii, în 11 limbi

Recomandarile noastre