Simona Ionescu / Redactor Șef

Salvatore Adamo, belgianul care a scris un șlagăr pentru o prințesă. Aceasta a ajuns regină

Salvatore Adamo, belgianul care a scris un șlagăr pentru o prințesă. Aceasta a ajuns regină
Salvatore Adamo este singurul cântăreț belgian cunoscut internațional. În anii ʹ70 -80, a cântat pe patru continente. Unul din șlagărele lansate de el a fost dedicat unei prințese adevărate. Aceasta a ajuns regina țării lui.

Cei tineri l-au ascultat puțin sau deloc pe Salvatore Adamo. În anii 60 -70, belgianul a frânt multe inimi. Înalt, frumos, cu o voce caldă, el a cântat despre dragoste. Povestea cântecului pentru prințesa care a devenit regină.

Salvatore Adamo (77 de ani) este unul dintre cei mai de succes cântăreți din Europa, singurul artist belgian recunoscut internațional

Salvatore Adamo, belgianul care a scris un șlagăr pentru o prințesă

Salvatore Adamo (77 de ani) este unul dintre cei mai de succes cântăreți din Europa, singurul artist belgian recunoscut internațional.

Albumul său de debut, ”Vous Permettez Monsieur” (Îmi permiteți domnule) l-a transformat într-o celebritate recunoscută la nivel internațional. A vândut peste 80 de milioane de copii ale albumelor sale în întreaga lume. De fapt, nici nu era belgian pentru că familia sa era din Sicilia (Italia) unde s-a născut și el. Dar, era război și tatăl său și-a găsit de muncă tocmai în Belgia.

Sensibil, arătos și cu o voce de catifea, Salvatore Adamo s-a concentrat pe studiilor sale academice și muzicale. În timp ce a înregistrat o colecție de melodii din Napoli, a cântat în limba sa franceză adoptată. În 1963, a lansat o melodie care a devenit imediat șlagăr internațional, ”Tombe la neige” (Ninge). Au urmat  alte melodii care au avut un succes imediat, „Vous Permettez Monsieur”, „Dolce Paola”.

Aici apare povestea prințesei Paola, o susținătoare a culturii. În 1965, Salvatore Adamo scrie ”Dolce Paola”, atunci o frumoasă prințesă, de 28 de ani.

În 1965, Salvatore Adamo scrie ”Dolce Paola”, atunci o frumoasă prințesă, de 28 de ani
Paola, prințesa de Liege, va domni ca regină a Belgiei timp de aproximativ 20 de ani. Este căsătorită cu fostul Rege Albert II al Belgiei

Cine este Paola

Paola, prințesa de Liege, va domni ca regină a Belgiei timp de aproximativ 20 de ani. Este căsătorită cu fostul Rege Albert II al Belgiei. Acum ea are 83 de ani.

Farmecul ei i-a câștigat cu ușurință afecțiunea belgienilor, chipul ei drăguț i-a adus coperta multor reviste și simțul modei a stabilit tendințe în întreaga lume. Donna Paola Ruffo di Calabria s-a născut la 11 septembrie 1937, în Toscana, Italia. Tatăl ei era asul zburător al Primului Război Mondial Fulco, prințul Ruffo di Calabria, al șaselea duce de Guardia Lombarda.

„Dolce Paola” a încântat-o pe prințesă, iar mai târziu (2001), Regele Albert II, l-a conferit titlul de cavaler lui Salvatore Adamo pentru serviciile sale către industria muzicală a țării.

Salvatore Adamo a cântat și în japoneză și turcă

Artistul a câștigat mai întâi popularitate în toată Europa și mai târziu în Orientul Mijlociu, America Latină, Japonia și Statele Unite. A vândut peste 80 de milioane de albume și 20 de milioane de single-uri. La acea vreme, era unul dintre cei mai de succes muzicieni din lume. A cântat în franceză, dar și în italiană, olandeză, engleză, germană, spaniolă, japoneză și turcă. „Tombe la neige”, „La nuit” și „Inch’Allah” rămân cele mai cunoscute melodii ale sale. În prezent, este cel mai bine vândut muzician belgian din toate timpurile.

Din motive de sănătate (probleme cardiace), după 2004, a susținut mai puține concerte, dar tot a fost aplaudat pe mari scene în Belgia și Franța, unde a venit public și din America.

Din 1993, Salvatore Adamo este ambasador UNICEF al Belgiei. În această calitate, a vizitat țări precum Vietnam, Liban, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Afganistan și altele.

La sfârșitul anilor 1960, Adamo s-a căsătorit cu Nicole și au trei copii. Sursa: royal-splendor.blogspot.com,


Mireille Mathieu, o viață de basm. A cântat 1.200 de melodii, în 11 limbi

Demis Roussos, grecul cu voce magică. Cum a fost sechestrat și bătut în avion

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre