Ghinioniștii Oscarurilor. Cine sunt marii actori care nu au câștigat niciodată marele premiu

Ghinioniștii Oscarurilor. Cine sunt marii actori care nu au câștigat niciodată marele premiu
Zeci de actori foarte buni sunt urmăriți cu pasiune de fani chiar și după moartea lor. În ciuda aprecierilor colective de durată, nu au fost niciodată recompensați cu premiul Oscar.

Chiar dacă au cunoscut gloria, pe ecrane, nu au reușit niciodată să își pună în CV și premii Oscar. Unii dintre ei sunt decedați deja, dar filmele le sunt urmărite cu sufletul la gură. Alții sunt tineri și fac roluri fabuloase, dar nu au ajuns încă să dețină celebra statuetă aurie. Mai mult, unii dintre ei nici măcar nu au fost vreodată nominalizați.

Pe 26 aprilie, lumea  a cunoscut numele noilor câștigători ai premiilor Oscar. La Los Angeles a avut loc ediția cu numărul 93 a Premiilor Oscar. Evenimentul s-a desfășurat la Teatrul Dolby.

Actori care meritau Oscarul și nu mai sunt printre noi

Peter O’Toole (a murit la 81 de ani, decembrie 2013) a jucat rolurile memorabile, dar nu a reușit să-i impresioneze pe jurații de la Premiile Oscar. A fost nominalizat de opt ori, dar fără succes de fiecare dată. Iată nominalizările lui:  Lawrence of Arabia (rol principal), Becket (rol principal), The Lion in Winter (rol principal), Goodbye, Mr. Chips (rol principal), The Ruling Class (rol principal), The Stunt Man (rol principal), My Favorite Year (rol principal), Venus (rol secundar). A primit, totuși, o stuetă pentru întreaga carieră în 2013.

Richard Burton (a murit la 58 de ani, august 1984) a avut și el mai multe nominalizări. Însă doar cu atât s-a ales. Iată-le: My Cousin Rachel (rol secundar), The Robe (rol principal), Becket (rol principal), The Spy Who Came in from the Cold (rol principal), Who’s Afraid of Virginia Woolf? (rol principal), Anne of the Thousand Days (rol principal) și Equus (rol principal). Nu a fost însă pe placul juriului în cele din urmă.

Kirk Douglas (a murit la 103 ani, februarie 2020). Rămâne în istorie ca una dintre figurile importante ale perioadei de început ale cinematografiei. A avut, de-a lungul carierei, trei nominalizări: Lust for Life (rol principal), The Bad and the Beautiful (rol principal), Champion (rol principal). Nu a câștigat niciodată celebra statuetă.

Omar Sharif (a murit la 83 de ani, iulie 2015), a bifat o singură nominalizare la Oscar, pentru interpretarea din Lawrence of Arabia (rol secundar).

Burt Reynolds (a murit la 82 de ani, septembrie 2018) a avut și el o singură nominalizare la Premiile Oscar, pentru interpretarea din Boogie Nights (rol secundar), film din 1997.

Titanii cinematografiei mondiale au rămas în aer

Actori venerabili, cu zeci de ani de viață și experiență, întregesc, de asemenea, rândurile celor care au rămas nepremiați.

Clint Eastwood (90 de ani), a bifat două nominalizări la Premiile Oscar, ambele pentru roluri principale: Unforgiven și Million Dollar Baby. S-a revanșat însă din postura de regizor.

Donald Sutherland (85 de ani) nu a reușit să ia niciun Oscar. Nu a fost nici măcar nominalizat. Asta în ciuda imensului succes pe care îl are la public.

Harrison Ford (78 de ani), a primit de-a lungul carierei o singură nominalizare la Oscar, pentru rolul principal din Witness (o producție din 1985). Însă nu a primit și premiul.

Ghinioniștii Oscarurilor. Cine sunt marii actori care nu au câștigat niciodată marele premiu

Robert Redford (84 de ani) a fost nominalizat o singură dată la Premiile Oscar. E vorba de The Sting (1973), la categoria rol principal.

Nick Nolte (80 de ani) a fost nominalizat în trei rânduri, pentru rolurile din The Prince of Tides (rol principal), Affliction (rol principal) și Warrior (rol secundar). Nu a fost însă cu noroc.

Septuagenarii ghinioniști

Samuel L. Jackson (72 de ani) afost nominalizat o singură dată (cel mai bun actor în rol secundar), pentru interpretarea din Pulp Fiction.

Ed Harris (70 de ani) a primit în carieră 4 nominalizări la Oscar. niciodată însă nu a trecut mai derparte.   Rolurile pentru care a atras atenția juriului au fost din filmele Apollo 13 (rol secundar), The Truman Show (rol secundar), Pollock (rol principal) și The Hours (rol secundar).

John Malkovich (67 de ani) a fost nominalizat în două rânduri: Places in the Heart (rol secundar), In the Line of Fire (rol secundar). Nu a câștigat niciun premiu încă.

John Travolta (67 de ani) a avut și el doar două nominalizări la Oscar: Saturday Night Fever (rol principal), Pulp Fiction (rol principal), dar nu a plecat acasă cu vreo statuetă.

Kevin Costner (66 de ani)  s-a ales cu o singură nominalizare: Dances with Wolves (rol principal).

Mel Gibson (65 de ani) este una dintre figurile importante ale cinematografiei de peste Ocean. ca actor nu s-a ales nici măcar cu o nominalizare. A câștigat însă statueta din postura de regizor (Braveheart, 1996).

Frumușeii Hollywoodului, lăsați pe dinafară la Oscar

Antonio Banderas (60 de ani) s-a ales cu o singură nominalizare la Premiile Oscar, pentru rolul din Dolor y gloria (rol principal), film din 2019, regizat de Pedro Almodovar.

Chiar dacă a fost super amuzant în rolurile sale, Jim Carrey (59 de ani) nu a fost vreodată nominalizat.

Ghinioniștii Oscarurilor. Cine sunt marii actori care nu au câștigat niciodată marele premiu

Tom Cruise (58 de ani) a salvat lumea și probabil că o va mai salva de câteva ori. Dar, se pare, nu e suficient ca să merite un Oscar. A primit trei nominalizări, dar niciuna nu a fost încununată de succes: Born on the Fourth of July (rol principal), Jerry Maguire (rol principal), Magnolia (rol secundar).

Johnny Depp (57 de ani) are și el p trei nominalizări pentru un rol principal. Finding Neverland, Sweeney Todd și Pirates of the Caribbean (The Curse of the Black Pearl), sunt nominalizările. Nu a primit însă niciun premiu.

Robert Downey Jr. (56 de ani) a bifat în carieră două nominalizări la Premiile Oscar, pentru interpretările din Chaplin (rol principal) și Tropic Thunder (rol secundar).

Keanu Reeves (56 de ani) nu a impresionat în vreun fel juriul de la Premiile Oscar. Actorul nu a avut nicio nominalizare pentru celebra statuetă.

Australianul Hugh Jackman (52 de ani) s-a ales până acum cu o singură nominalizare la Premiile Oscar, pentru rolul principal din Les Miserables, producție din 2012.

Edward Norton (51 de ani) a fost nominalizat în trei rânduri.

Matt Damon (50 de ani) face parte din generația mai nouă de actori de la Hollywood cu priză la public. Deși a avut trei nominalizări la Oscar: Good Will Hunting (rol principal), Invictus (rol secundar) și The Martian (rol principal) – nu a câștigat niciodată.

Cine sunt cei mai tineri mari actori fără Oscar

Jude Law (48 de ani) este unul dintre cei mai chipeși actori. Dar nu și-a croit drum spre Premiile Oscar, deși a avut două nominalizări. The Talented Mr. Ripley (rol secundar) și Cold Mountain (rol principal).

Bradley Cooper (46 de ani) a bifat deja patru nominalizări la Oscar, dar momentan CV-ul nu reține vreo statuetă. Bradley a atras atenția cu rolurile din Silver Linings Playbook (rol principal), American Hustle (rol secundar), American Sniper (rol principal) și A Star Is Born (actor principal).

Feedback-ul altor persoane nu vă va ajuta să lucrați mai bine, spune un studiu