Simona Ionescu / Redactor Șef

Robert De Niro, un actor genial cu o viață încâlcită

Robert De Niro, un actor genial cu o viață încâlcită
Despre actorul american Robert De Niro se spune că este genial, după peste 100 de filme, două Oscaruri şi cinci nominalizări la trofeu. Plus şase copii şi o viață amoroasă încâlcită. Când a împlinit 78 de ani era însoțit de o tânără, campionă de arte marțiale.

Robert De Niro a împlinit 78 de ani, pe 17 august. Pare să-și revină bine după rănile la picioare pe care le-a suferit la filmarea peliculei „Killers of the Flower Moon”, de Martin Scorsese, la începutul acestui an. A sărbătorit 78 de ani cu o plimbare cu barca în Franța, cu un amic  și cu o tânără, instructoare de arte marțiale.

Robert De Niro, un actor genial cu o viață încâlcită

Robert De Niro a împlinit 78 de ani, pe 17 august. Nici nu-i trece prin cap să se retragă din industria filmului. La începutul anului trecut, a anunțat că pregăteşte trei filme. Actorul american are o avere de 500 de milioane de dolari, A investit mare parte din bani în industria imobiliară și ospitalieră. Pandemia i-a dat peste cap planurile, iar la începutul anului a avut un accident la filmări.

S-a luptat cu fosta soție Grace Hightower, pe o avere de 500 de milioane de dolari, după o căsnicie de 20 de ani. În 2019, cei doi au decis să pună punct relației. Grace Hightower a invocat printre motive și faptul că De Niro nu se spală cu săptămânile și îi pute corpul îngrozitor.

De Niro și Hightower au doi copii împreună, pe Elliot, de 21 de ani, și pe Helen Grace, de 8 ani. Cei doi nu au făcut un contract prenupțial, însă în timpul căsniciei actorul din ”Nașul” și ”Șoferul de taxi” a avut grijă să își pună averea la adăpost, constituind trei fonduri bancare unde depunea bani pentru copii și soție.

Robert De Niro și-a construit o carieră fabuloasă. Se spune că este genial, după peste 100 de filme, două Premii Oscar şi cinci nominalizări la trofeu
Robert De Niro a sărbătorit 78 de ani cu o plimbare cu barca în Franța, cu un amic alături și cu o tânără, instructoare de arte marțiale.

Se spune că este un actor genial

Robert De Niro și-a construit o carieră fabuloasă. Se spune că este genial, după peste 100 de filme, două Premii Oscar şi cinci nominalizări la trofeu.

Actorul american a devenit celebru pentru rolurile unor personaje violente și abusive. Abia mai târziu în cariera sa, a abordat  roluri comice, de bătrân cicălitor.

Robert Anthony De Niro Jr. s-a născut într-o familie de pictori renumiţi în anii ’40. Homosexualitatea tatălui a cauzat divorţul de mama actorului pe când Robert avea numai 2 ani. Proaspăt divorţată, Virginia s-a văzut nevoită să lucreze ca dactilografă şi corector.

La 10 ani, De Niro Jr. şi-a făcut debutul pe scenă în Vrăjitorul din Oz, interpretând un rol care i se potrivea copilului extrem de timorat şi de tăcut, Leul fricos. La scurt timp, a intrat la liceul de Muzică şi Artă din NY, însă bucuria admiterii i-a fost de scurtă durată. După numai câteva zile, s-a transferat la un liceu de stat.

A fost golan de cartier

Adolescentul Robert De Niro a devenit membrul unei bande italiene, care-şi ocupa timpul cu mici ilegalităţi. Bobby Milk, cum l-au poreclit tovarăşii lui, n-a ajuns să comită mari infracţiuni. Însă întreaga experienţă de gangster i-a servit, ani mai târziu, ca sursă de inspiraţie pentru rolurile de mafioţi pe care le-a interpretat fenomenal.

În 1960, la 17 ani, Bobby a decis să renunţe la liceu şi să se dedice meseriei care l-a făcut ulterior faimos, actoria. La audiţii, portofoliul lui consta într-un set de 25 de fotografii cu el deghizat în diverse feluri, pentru a-şi dovedi versatilitatea.

După o apariţie minoră în filmul franţuzesc Three Rooms in Manhattan (1965), De Niro şi-a făcut debutul cinematografic în Greetings (1968). Cinci ani mai târziu, avea să facă senzaţie cu Bang the Drum Slowly şi Mean Streets, prima sa colaborare cu Martin Scorsese.

În 1974, Bobby devenise deja unul dintre cei mai mari actori din generaţia sa, câştigând Oscarul cu rolul din The Godfather II (Nașul II), pentru care a învăţat la perfecţiune dialectul sicilian.

În 1974, Bobby De Niro devenise deja unul dintre cei mai mari actori din generaţia sa, câştigând Oscarul cu rolul din The Godfather II (Nașul II)

A fost mafiot în filme

În 1976, a oferit, probabil, cea mai impresionantă etalare a talentului său în Taxi Driver (Șoferul de taxi). Au urmat, roluri în filme de succes. The Deer Hunter (1978) şi Raging Bull (1980), cea de-a doua colaborare cu Scorsese, care i-a adus a doua statuetă de aur din cariera sa. După True Confessions (1981), a făcut din nou echipă cu Scorsese în The King of Comedy (1983). Mai târziu, a întruchipat  un mafiot în Once Upon a Time in America (1984).

În 2015, De Niro a fost cât a putut de convingător în calitate de pensionar văduv care se întoarce la serviciu, în The Intern. Un an mai târziu, era premiat de Barack Obama pentru întreaga sa contribuţie în artă.

În 2017, a fost nominalizat – a noua oară! – la Globurile de Aur pentru prestaţia sa din The Wizard of Lies, iar apoi va primi binemeritata stea pe Hollwood Walk of Fame.

Robert de Niro are șase copii

Robert De Niro s-a însurat prima dată la 33 de ani şi a devenit tată la scurt timp după aceea, adoptând-o pe Drena (48), fiica soţiei lui, Diahnne Abbott. În timpul celor 12 ani de mariaj, actriţa l-a adus pe lume şi pe cel de-al doilea copil al actorului, Raphael (43).

Au divorţat în 1988, iar de Niro și-a refăcut viaţa sentimentală alături de modelul Toukie Smith, care i-a dăruit acestuia gemenii Aaron (24) şi Julian (24), în 1995. Doi ani mai târziu, Robert De Niro era din nou însurat cu o fostă stewardesă, Grace Hightowe.

Soţii De Niro au devenit părinţi la numai un an de la nuntă. Venirea pe lume a lui Elliot (21) nu l-a împiedicat pe actor să depună actele de divorţ câteva luni mai târziu. Şi asta în ciuda faptului că băiatul avea autism.

Vorbele urâte pe care şi le-au adresat foştii soţi în faţa judecătorului nu i-au împiedicat să se împace, în 2004. Robert şi Grace s-au căsătorit pentru a doua oară și şi-au extins familia, în 2011, cu simpatica Helen (8 ani), venită pe lume cu ajutorul unei mame surogat. Din păcate, zvonurile despre neînţelegerile dintre ei au revenit în 2018 și s-au adeverit.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre