Simona Ionescu / Redactor Șef

Ryan O’Neal, despre despărțiri și droguri. Actorul care a răvășit planeta cu „Love story”, final de viață ca în film

Ryan O’Neal, despre despărțiri și droguri. Actorul care a răvășit planeta cu „Love story”, final de viață ca în film
Moartea starului de la Hollywood, Ryan O'Neal, a fost știrea dimineții din 9 decembrie 2023. Actorul avea 82 de ani, iar în ultima parte a vieții bolile i-au măcinat trupul. El a fost diagnosticat cu leucemie cronică în 2001 și cancer de prostată în 2012. Raza de bucurie a venit la sfârșitul anului 2020, când familia sa s-a reunit, după o lungă perioadă de „războaie”.

„Tatăl meu a murit liniștit astăzi, cu famila sa iubitoare alături de el, sprijinindu-l și iubindu-l așa cum ar fi făcut el pentru noi”, a scris fiul său, Patrick O’Neal, pe pagina sa de socializare.

„Ca ființă umană, tatăl meu a fost cât se poate de generos. Și cea mai amuzantă persoană din orice cameră. Și cel mai chipeș în mod clar, dar și cel mai fermecător. O combinație letală. Îi plăcea să îi facă pe oameni să râdă. Cam ăsta era scopul lui. Nu conta situația, dacă se găsea o glumă, el o nimerea. Chiar voia ca noi să râdem. Și chiar am râs cu toții. De fiecare dată. Ne-am distrat. Distracție la soare”, a mai scris acesta pe Instagram, lângă o fotografie cu oceanul scăldat în soare.

Același lucru l-a făcut și fratele său Redmond O’Neal, care a postat un anunț despre decesul actorului. A fost alături de tatăl ei și actrița Tatum O’Neal (59 de ani), fiica cea mare a lui Ryan, de care a stat despărțit timp de 17 ani.

Povestea lor de viață este mai degrabă o dramă pe care au traversat-o atât împreună, cât și separat. Bună pentru un scenariu de film!

Filmul Love Story a răvășit planeta în 1970

Astăzi, probabil că filmul Love Story nu ar mai face furori. Dar în anul lansării peliculei – 1970 – și în următorii, când despre cancer nu se vorbea prea mult, a fost un succes fabulos.

Scenariul filmului, scris de Erich Segal, este o poveste de dragoste cu un  deznodământ nefericit. O boală ce atunci își făcea simțită pregnant prezența, leucemia, a răpus-o pe femeia îndrăgostită. Tinerii actori Ali MacGraw și Ryan O’Neal erau atât de frumoși și au jucat atât de bine încât au cucerit publicul planetei. Au fost priviți cu aceeași dragoste și 45 de ani mai târziu de la lansarea filmului, în 2015, atunci când la Hollywood s-a organizat o întâlnire a celor care au lucrat la realizarea celui mai romantic film din toate timpurile.

Fotografiile marchează cele două momente: anii 1970 și 2015.

Drogurile le-au distrus viața și familia

Viața privată a actorului Ryan O’Neal nu a fost atât de frumoasă și fericită ca în filmul Love Story. Presa de peste ocean a fost mereu atentă la episoadele arzătoare din viața lui.

S-a căsătorit cu actrița Joanna Moore, care i-a dăruit o fetiță. I-au pus numele Tatum, iar micuța a fascinat publicul de la o vârstă foarte mică. La 10 ani, era deja actriță într-un film și a câștigat un Oscar. Doar că, la scurt timp, în familia lor s-a produs un cutremur major. Tatăl s-a îndrăgostit de o altă actriță, Leigh Taylor-Young, iar părinții s-au despărțit. Ryan O Neal a devenit tatăl lui Patrick chiar în anul divorțului, 1967.

Ruptura dintre Tatum şi tatăl ei este de notorietate la Hollywood. Întrei ei s-au interpus drogurile, de care ambii au devenit dependenți. În 25 de ani, împăcări puține, lungi despărțiri, reproșuri și învinuiri grave și de-o parte și de alta. Tatăl și fiica, măcinați de droguri, internați prin clinici specializate…Cariere artistice distruse și urme adânci.

Tatum s-a despărțit de celebrul ei soț tenismen, John McEnroe, după șase ani de relație și trei copii.

Ryan O’Neal a reușit să-și găsească un echilibru, o perioadă, lângă actrița Farrah Fawcett. A trăit timp de 15 ani o poveste de dragoste și ură cu Farrah Fawcett, o femeie frumoasă care, culmea!, a avut aceeași soartă ca a eroinei din filmul Love story. A murit de cancer. Și tot ca în filmul care l-a făcut celebrul, Rayan a vrut să se căsătorească cu ea pe patul de spital.

După ce Fawcett a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 62 de ani, Ryan s-a reîntâlnit cu Tatum pentru prima dată după ani de zile, după o înstrăinare amară. Și-au amintit momentul în care au jucat împreună în filmul Paper Moon din 1973, care a făcut-o pe Tatum cea mai tânără persoană care a câștigat un premiu Oscar, la doar 10 ani.

Apoi, pentru Tatum a urmat lupta din adolescență cu drogurile. La vârsta de 16 ani, Tatum a aflat că Ryan O’Neal se întâlnea cu Farrah Fawcett de mult timp și că familia ei se destrăma încă o dată.

Mă simt foarte norocoasă că am supraviețuit. Am căzut de-a lungul timpului, dar… m-am ridicat întotdeauna”, a declarat Tatum pentru People despre relația ei cu tatăl Ryan O’Neal și a adăugat că moartea lui Fawcett a jucat „un rol foarte important” în viitoarea lor reconciliere.

Ryan O’Neal s-a împăcat cu fiica sa Tatum după 17 ani

Peste ani, în septembrie 2020, povestea de viață a actorului Ryan O’Neal, nominalizat la Oscar pentru rolul din Love Story, a devenit o poveste cutremurătoare. Ea a fost readusă în atenția publicului printr-o împăcare între el și fiica sa cea mare, actrița Tatum O’Neal, după 17 ani de ruptură ce părea definitivă.

Surpriza a venit de la nepotul lui Ryan, fiul lui Tatum și al celebrului tenismen John McEnroe, care a postat pe Instagramul său o poză de la o recentă reuniune de familie. Sean McEnroe a scris lângă fotografie un text sugestiv despre ce s-a întâmplat în familia sa.

Septembrie 2020. „Aceasta este una dintre cele mai memorabile fotografii din viața mea”, a scris el. „Ultima dată când am fost cu toții împreună a fost pentru cea de-a 30-a aniversare a Paper Moon în 2003”. (n.r. Este vorba de filmul Luna de hârtie, în care a jucat mama sa, Tatum O’Neal. Avea 10 ani și a devenit cea mai tânără persoană care a câștigat un Oscar pentru interpretarea sa, alături de tatăl său, în anul 1973.)

Fotografia din 2020 a adus familia lui Ryan O Neil din nou în atenția publicului

„Aș putea să plâng cu lacrimi de recunoștință că toată lumea din această fotografie era încă în viață și că am reușit cu toții să ne reunim după atâția ani de greutăți. Toată coasta de vest este în flăcări, dar dacă familia O’Neal se poate împăca, orice este cu adevărat posibil”, a mai scris Sean.

Așa cum se vede în fotografie, frumosul actor din Love Story, atunci în vârstă de 79 de ani, arăta fragil, dar încântat că este alături de fiica sa și nepoții lui. Este flancat de nepotul său Sean (32 de ani) și de fiica Tatum. Alături de ei sunt și ceilalți copii ai lui Tatum și John McEnroe – Kevin (34 de ani) și Emily, (29 de ani)

Fiul cel mic, închis pentru droguri

Ryan O’Neal și Farrah Fawcett au avut un fiu. Care și el a crescut văzându-și tatăl drogându-se și bând peste măsură. După moartea mamei, în 2009, care îi lăsase toată averea, Redmond a căzut de tot pradă drogurilor.

În 2018, când Redmond O’Neal avea 33 de ani, a fost arestat pentru tentativă de omor și a fost băgat în pușcărie. Era recidivist, mai fusese închis pentru consum și trafic de droguri, pe când avea 26 de ani.

Ancheta polițiștilor de atunci a arătat că bărbatul era drogat când, într-o noapte, a atacat și înjunghiat două persoane cu cuțitul pe o stradă din Los Angeles. După ce a fost lăsat liber, a păstrat o relație apropiată cu tatăl său.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre