Simona Ionescu / Redactor Șef

Toți iubiții cântăreței Dalida s-au sinucis. Și ea a luat un pumn de somnifere

Toți iubiții cântăreței Dalida s-au sinucis. Și ea a luat un pumn de somnifere
Marea cântăreață Dalida era în culmea succesului, vedetă de talie mondială, când a decis să înghită un pumn de somnifere, pe 3 mai 1987! Trei dintre iubiții ei au murit în același fel.

În anii ʹ70 – ʹ80, Dalida era deja o vedetă de talie mondială. Primise 55 de discuri de aur și a fost prima cântăreață care a câștigat un disc de diamant. Fani din toată lumea au fredonat șalagărele ei ”Gigi LʼAmoroso”, ”Paroles, paroles”, ”Dirla Dirladada”.

Totuși, pe 3 mai 1987, la 54 de ani, Dalida a înghițit un pumn de somnifere. În biletul de adio prin care își cerea scuze pentru gestul său a spus că a luat acea hotărâre pentru că viața i sa părea insuportabilă. A avut grijă să îmbrace o pijama albă și să-și despletească părul pe pernă. Ca Frumoasa din Pădurea Adormită.

A fost una dintre cele mai de succes artiste ale secolului trecut.

Toți iubiții cântăreței Dalida s-au sinucis

Pe numele ei real, Yolanda Cristina Gigliotti, artista cu origini egiptene și italiene, a făcut furori în anii ’60-’80. Dalida a cântat melodii în 10 limbi și a rămas una dintre cele mai populare interprete din lume. Albumele ei s-au vândut în peste 170 de milioane de exemplare. A avut o carieră incredibilă care a durat 30 de ani.

Într-o seară de aprilie 1956, când avea 23 de ani, o ascultă trei bărbaţi importanți în lumea muzicii. După spectacol, cei trei se năpustesc asupra tinerei femei, convinşi că puternica ei prezenţă orientală, părul negru, ochii mari și voce înflăcărată vor cuceri lumea. Ei o numesc ”Dalida”.

Urmează o viață tumultoasă, cu multe succese și mulți iubiți. Primul este Lucien Morisse, patron la Europe 1, bărbat însurat. Vor fi amanți pentru un timp, iar din 1961 se căsătoresc. Nu este fericită.

În același an, întâlneşte un frumos pictor polonez, Jan Sobiesky, cu care îşi împarte succesele un an de zile. Nu se dovedeşte tovarăşul ideal și-l părăsește.

După aceea, timp de doi ani şi jumătate, Christian de La Maziere, un tânăr de bună familie, devine amantul recunoscut.

Abia în august 1966, Dalida află ce înseamnă dragostea la prima vedere. Rămâne străfulgerată la Roma, văzându-l pe Luigi Tenco, muzicant şi cântăreţ în plină ascensiune, de 28 de ani (ea are 33 de ani). Vor urca amândoi pe scena Festivalului de la San Remo, dar Luigi nu se descurcă. Dalida găseşte trupul iubitului într-o baltă de sânge, în cameră: s-a împuşcat fără nici o explicaţie.

Dalida, măcinată de un doliu şi un avort

O lună mai târziu, încearcă şi ea să se sinucidă, la Hotelul Prince-de-Galles. Scăpă ca prin minune, după cinci zile de comă. Vor mai veni câţiva frumoşi ani de glorie, dar melancolia, bine ascunsă până atunci, n-o va mai părăsi niciodată pe artistă.

Atunci când regăseşte iubirea, e vorba de alt italian de 22 de ani, admirator al lui Luigi Tenco. Amintirea celui dispărut îi leagă. Rămasă, din greşeală, însărcinată cu el, merge să-şi facă avort.

Profund măcinată de un doliu şi un avort, vedeta începe, la începutul anilor 1970, o căutare spirituală care se va intersecta cu filonul melancolic, convingând-o de inutilitatea şi vanitatea gloriei. Tentativa i se datorează profesorului ei de filozofie budistă, în curând amantul ei, un bărbat însurat care nu-şi va părăsi niciodată soţia, dar nici n-o va amăgi vreodată pe Dalida în această privinţă.

În 1970, fostul soţ Lucien Morisse se sinucide.

În acele vremuri, îl întâlneşte pe Richard Chamfray, autoproclamat conte de Saint-Germain. Acest bărbat, cu şapte ani mai tânăr, este un chefliu şi un infidel, însă Dalida îl iartă de fiecare dată. Richard Chamfray se va sinucide în 1983.

În cele din urmă, Dalida decide că nu mai are de ce să trăiască. Avea 54 de ani și era adorată pe toată planeta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre