Simona Ionescu / Redactor Șef

Vesta pe care Freddy Mercury a îmbrăcat-o în ultimul videoclip are o poveste impresionantă. Care a fost ultimul gest al artistului înainte să moară

Vesta pe care Freddy Mercury a îmbrăcat-o în ultimul videoclip are o poveste impresionantă. Care a fost ultimul gest al artistului înainte să moară
S-a luptat ani buni cu SIDA, dar boala i-a curmat viața la doar 45 de ani. A lăsat în urmă o lume în lacrimi, dar și pe cele mai iubite ființe, pisicuțele pe care le-a adorat.

Despre Freddy Mercury s-au spus multe lucruri de-a lungul timpului, dar nimeni nu a pus vreodată la îndoială dragostea lui pentru pisici. Iată până unde s-a ajuns.

A iubit atât de mult pisicile încât le-a creat celor zece feline care i-au făcut viața fericită, cele mai bune condiții. Pisicuțele aveau dormitoarele lor, iar artistul le făcea cadouri scumpe. De Crăciun, de exemplu, recompensele erau puse în ciorapi brodați cu numele fiecărei feline.

Pentru una dintre pisici a scris o piesă, iar altora le-a dedicat mai multe melodii. Iar pentru ultimul său videoclip pentru piesa „These Are The Days Of Our Lives”, Freddy Mercury a purtat chiar și o vestă cu un imprimeu cu felinele sale dragi.

Terorizat că patrupedele ar putea păți ceva rău

În cartea intitulată Mercury and me, fostul iubit al marelui cântăreț a povestit că vedeta era mereu speriată că pisicile lui ar putea păți ceva, de aceea toată lumea era mereu în alertă. „Era mereu îngrijorat în privința lor și dacă vreuna dintre ele pățea ceva cât timp era plecat, Doamne, ai milă de noi!

În timpul zilei pisicile fugeau prin curte și țin minte că înainte să vină acasă alergam disperat pentru a le prinde și a le aduce înapoi”, a mărturisit acesta.

Cât de disperat a fost când a pierdut una dintre pisici

Un moment greu de gestionat de cei din anturajul lui Freddy a fost atunci când a fost la un pas să se piardă una dintre pisici. Artistul a fost atunci atât de nervos încât a aruncat cu o vază pe fereastră. Din fericire, Goliat a fost găsit, iar Freddy l-a mângâiat cu multă dragoste, apoi l-a certat că a plecat de acasă.

„Freddie a devenit nervos și disperat și chiar a aruncat o vază pe fereastră pentru a se calma. Când, în cele din urmă, l-am găsit pe Goliat, Freddie a fost în extaz. L-a mângâiat continuu timp de cinci minute. Apoi, exact ca o mamă, a certat pisica și a întrebat-o unde a fost. Și acum îmi amintesc cum ghemotocul acela de blană se uita lung la el și parcă înțelegea ce îi spune.”, a mai povestit fostul iubit.

Delilah, marea iubire a lui Freddy

Dragostea lui Freddy pentru feline a început în perioada anilor 70, când iubita lui, Mary Austin, i-a făcut cadou două pisici: Tom ș Jerry. Când nu era acasă, el o suna pe Marry și o ruga să-i pună pisicile la receptor, să vorbească cu ele. Dintre toate cele blănoase care l-au bucurat, cel mai mult a iubit-o pe Delilah.

Potrivit revistei Rolling Stone, ultimul lucru pe care l-a făcut înainte să moară a fost să o mângâie pe prințesa lui, cu lacrimi în ochi. De altfel, toți puii pe care i-a adus pe lume Delilah, au rămas să locuiască alături de mama lor. Motivul pentru care el adora felinele era faptul că îl iubeau necondiționat, fără să ceară nimic în schimb și era convins că-l înțeleg.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre