Robert Redford, frumosul de la Hollywood, viață blestemată

Robert Redford, frumosul de la Hollywood, viață blestemată
În tinerețe a frânt toate inimile. Blond, cu un zâmbet cuceritor. Mai era și extrem de bun pe platourile de filmare și își intra imediat în rol. Robert Redford, rămâne și la pensie unul din frumoșii Hollywoodului. Ceea ce nu știe multă lume e viața blestemată pe care a dus-o. detalii crunte ies  din nou la iveală, odată cu moartea celui de-al doilea fiu.

„Durerea este incomensurabilă odată cu pierderea unui copil”, a transmis Robert Redford, 84 de ani, epuizat de durere, luni, la pierderea băiatului său.  James Redford avea 58 de și a murit de cancer de ficat în casa sa din Marin, California. La 31 de ani a suferit al doilea transplant de ficat dar nici acestea nu l-au ajutat.

O viață cu moarte, boli, asasinat şi accident rutier

Robert Redford a avut numai necazuri cu fiinţele cele mai dragi. Cele mai grave întâmplări s-au adunat în jurul familiei sale: moarte, boli, asasinat, accident rutier. Privită din afară, viața familiei lui pare lovită de un blestem crunt aruncat asupra copiilor.

Starul are trei copii din prima căsătorie cu Lola Van Wagenen (82 de ani). Cei doi au fost căsătoriți din 1958 până în 1985. În timpul acestui mariaj celebrul actor a trăit o primă dramă cumplită. A fost în al nouălea cer de fericire în 1959, la un an după căsătorie cu dragoste vieții lui, când a venit pe lume micuţul lor Scott.

Scott, primul fiu, a murit subit

Era primul lor copil, rodul iubirii lor, și se bazau că va duce numele și talentul mai departe. Subit, la vârsta de numai cinci luni, Scott a murit răpus de un sindrom puţin cunoscut la acea vreme. „Ca tată, te învinovăţeşti când ţi se întâmplă aşa o nenorocire. Îţi lasă o rană care nu se vindecă niciodată”, a explicat Robert Redford în mai multe rânduri pe parcursul carierei sale de excepţie.

Moartea fiului său l-a schimbat definitiv pe marele actor. A urmat o depresie îngrozitoare din care s-a salvat, cu greu, acceptând roluri și jucând în filme. Dar viața îi pregătise și alte drame, la fel de tulburătoare. Împreună cu soția sa, Lola, avea să aibă alţi copii. Aşa au venit pe lume Shawna, James şi Amy.

Swhana, la un pas de moarte și handicap, după asasinarea iubitului

Shawna Redford a fost şi ea lovită de blestemul familiei. Ea a asistat la asasinarea iubitului său, la Universitatea Boulder din Colorado. Chiar sub ochii ei, acesta a fost împuşcat în cap, în 1983. Shawna s-a prăbuşit într-o depresie adâncă. A fost așa de grav marcată de scena la care asistase, urmată de depresie încât ea însăși era să piară, într-un accident de maşină.

Un an mai târziu de la asasinat, Shawna a căzut cu automobilul într-un râu şi s-a rănit grav, medicii crezând că aceasta nu va mai putea merge niciodată pe propriile picioare.

James Redford, mort de cancer după o viață în spitale

Și ororile nu s-au oprit aici. În anul 1979, când avea doar 15 ani, James, al doilea fiu al lui Robert Redford a fost diagnosticat cu o inflamaţie la colon care i-a afectat ficatul. A fost pus pe lista de transplant de ficat, însă organul i-a fost respins de organism la o săptămână după operaţie.

Apoi a fost din nou operat după ce a suferit dureri îngrozitoare. Boala s-a agravat, acesta suferind în final de o boală autoimună. A făcut un al doilea transplant de ficat, la vârsta de 31 de ani, dar nici acesta nu l-a ajutat. Luni, în vârstă de 58 de ani, după aproape trei decenii de viață în chinuri, James Redford a murit.

Amy, hărțuită de paparazzi

Singura care a scăpat de blestemul familiei sale a fost fiica cea mică a lui Robert Redford, Amy (49 de ani).  Ea a studiat la mai multe facultăţi private din New York.

Însă și ea a suferit îngrozitor, din cauza divorţului părinţilor ei. Avea doar 15 ani când s-a produs acesta şi nu mai suporta să fie tot timpul urmărită de paparazzi.

Ce avere a strâns Robert Redford

Din anul 2009, Robert Redford este căsătorit cu nemțoaica Sibylle Szaggars. Cei doi trăiesc împreună în casa lui din Sundance, Utah. După o carieră de 60 de ani, Robert Redford a decis, acum câțiva ani, să se retragă din lumea filmului.

Starul a anunţat că se pensionează, după ce a jucat în ultimul film „The Old Man&The Gun”. Cariera sa menționează roluri memorabile în „Butch Cassidy şi Sundance Kid” (1969), „Cacealmaua” (1973), „Marele Gatsby” (1974), „Cele trei zile ale condorului” (1975), „Toţi oamenii preşedintelui” (1976), „Departe de Africa” (1985) şi „Propunere indecentă” (1993). Starul are o avere evaluată în prezent la 170 de milioane de dolari.

Sursa foto: Instagram

Bianca Drăgușanu a ajuns la cratiță! Ce îi face de păpică lui Bodi!