Rod Stewart, „salvatorul rock”. A închiriat o casă pentru o familie de șapte refugiați ucraineni și le plătește toate facturile

Rod Stewart, „salvatorul rock”. A închiriat o casă pentru o familie de șapte refugiați ucraineni și le plătește toate facturile
Să o ia de la capăt aici, fără bani, fără casă și fără să vorbești engleză a fost ceva greu de conceput pentru o familie din Ucraina, pusă la grea încercare.

O familie din Ucraina nu s-a gândit niciodată că ajutorul îngerul păzitor va fi un salvator rock ‘n’ roll extrem de cunoscut.

Rod Stewart, salvatorul rock. A închiriat o casă pentru o familie de șapte refugiați ucraineni și le plătește toate facturile

Povestea uimitoare a început într-o seară, cu multe luni înainte, când Rod Steward și soția sa, Penny, au rămas cu inima frântă urmărind la știrile de seară grozăviile din Ucraina. „Cuvintele nu puteau descrie ceea ce vedeam. Bombardarea copiilor nevinovați, bombardarea spitalelor și a locurilor de joacă.

La fel ca toată lumea, eram complet pe dinafară. Nu doresc asta nimănui. Acesta este răul, răul pur. M-am născut imediat după război, așa că familia mea are o mulțime de amintiri despre acesta. Atât de devastator a fost pentru mine. Nu credeam că vom mai vedea un război terestru cu tancuri „, a declarat artistul. În acel moment, celebrul cântăreț și nepotul său, Warren, au vrut să facă ceva pentru acei oameni.

„Așa că am luat trei camioane și o echipă a mers până în Ucraina. Le-a luat un weekend”

„Hai să strângem câteva camioane, să le umplem cu provizii și cu tot ce au nevoie. Așa că am luat trei camioane și o echipă a mers până în Ucraina. Le-a luat un weekend. Au ajuns până la graniță și au dus 16 refugiați înapoi la Berlin pentru sigura”, a hotărât familia. Steward a vrut să facă el însuși această călătorie dar a fost sfătuit să îi lase pe cei mai tineri, așa că a plecat Warren și fratele său, dar totul a fost finanțat de artist.  „Aș fi condus până acolo cu Lamborghini-ul meu”, a spus vedeta.

„Am intrat pe ușă și toți au coborât în fugă scările, toți frumos îmbrăcați în costum național ucrainean”

Misiunea a fost un succes răsunător, dar Rod nu a vrut să se oprească aici. Hotărât să ajute și alți refugiați care se confruntă cu perspectiva descurajantă de a încerca să își reconstruiască viața, a fost pus în contact cu Rostyslav și familia sa, care nu făceau parte din cei 16 refugiați inițiali, dar care au reușit să ajungă până în Marea Britanie. Pe lângă faptul că a luat o casă nouă pentru ei, a oferit locuri de muncă pentru alți doi refugiați pe proprietatea sa întinse din Essex, inclusiv unul ca grădinar.

De atunci soțul și soția Rostyslav și Olena și copiii lor Taras, 17 ani, Kostya, 16 ani, Roman, 13 ani, Mariia, 10 ani, și Dymtro, doi ani, nu sunt chiriașii obișnuiți. Noua lor viață în Anglia este complet finanțată de legenda muzicii, care le-a găsit o casă, a mobilat-o și s-a angajat să le plătească chiria și facturile pentru cel puțin un an.

„Am intrat pe ușă și toți au coborât în fugă scările, toți frumos îmbrăcați în costum național ucrainean. A fost atât de drăguț că au făcut cu toții acest efort. Mi-au pregătit o ceașcă de ceai și am mâncat o mulțime de biscuiți și ciocolată, deși bebelușul continua să mi le fure pe toate ale mele. A fost cu adevărat minunat”, s-a destăinuit unul dintre cei mai mari cântăreți ai lumii.