Roger Federer se pregătește să reia antrenamentele… cu ciocolată

Roger Federer se pregătește să reia antrenamentele… cu ciocolată
Ca să facă cu brio față pe teren, un sportiv are nevoie de energie și o stare de bine. Se știe că ciocolata alimentează receptorii „de fericire” cu endorfine și serotonină. În plus crește oxigenarea la nivel cerebral și îmbunătățește circulația sângelui spre creier. În acest mod acționează benefic asupra concentrării, memoriei, atenției și reflexelor noastre. Celebrul tenismen Roger Federer știe foarte bine acest lucru și s-a aprovizionat ”la greu„ înainte de începerea antrenamentelor.

Tenismanul elveţian Roger Federer, care are 20 de trofee de Grand Slam în palmares, a inaugurat un muzeu al ciocolatei, la Kilchberg, în cantonul Zurich, ocazie cu care a anunţat că îşi va relua antrenamentele intensive, după operaţiile la genunchi efectuate în primul semestru din 2020, intervenții care l-au obligat să pună capăt acestui sezon.

Sportivul, care se vede că știe prea bine efectele benefice ale ciocolatei asupra corpului uman, nu a putut refuza invitația de a se delecta cu ciocolată înainte de a începe să se pregătească.


Ce mesaje siropoase își dau Bianca Drăgușanu și ex-ul Ioanei Filimon

Sinucidere șocantă. Un șef de poliție și-a luat viața după ce a petrecut o săptămână singur


Muzeul „Lindt Home of Chocolate” inaugurat de Federer are o suprafaţă totală de 1.500 m pătraţi, iar piesa sa de rezistenţă o reprezintă o fântână de ciocolată cu o înălţime de nouă metri.

Vrea să profite încă de tenis

După ce a mâncat ciocolată, Federer, care a împlini 39 de ani luna trecută, a declarat pentru cotidianul Tages-Anzeiger că şi-a propus să efectueze câte două şedinţe de pregătire pe zi, de minimum 45 de minute, începând de săptămâna viitoare. Obiectivul său este  să participe la viitoarea ediţie a Openului Australiei, care va avea loc în ianuarie 2021.

Chiar dacă are o vârstă considerată, în branșa lui, „înaintată”,  Roger Federer declara pentru publicaţia Zeit Magazin că încă nu este pregătit să renunţe la tenis: „Ora retragerii se apropie şi ştiu că circuitul îmi va lipsi. Ar fi fost uşor să mă retrag acum, dar vreau să continui să-mi mai ofer şansa de a profita de tenis”.

Sursa foto: Instagram

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp