Românii din Italia și Franța au scăpat de carantină la întoarcerea în țară

Românii din Italia și Franța au scăpat de carantină la întoarcerea în țară
Veste bună pentru românii care ar dori să se întoarcă în țară. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat noua listă săpămânală cu țările din care românii ce intră în țară nu mai trebuie să stea în catantină 14 zile.

Lista din această săptămână cuprinde 22 de state europene, adică, cu 5 mai multe decât lista de săptămâna trecută, scrie evz.ro.

Această listă este actualizată săptămânal de către Institutul Național pentru Sănătate Publică.

În baza acestei liste, operatorii aerieni vor putea relua zborurile comerciale regulate către și dinspre țările respective.

Românii din Italia și Franța au scăpat de carantină

Autoritățile au decis ca românii care vin din Italia și Franța să nu mai intre în carantină sau autoizolare la domiciliu. Decizia intră în vigoare începând de marți, 23 iunie.

De asemenea, așa cum am menționat, se reiau zborurile spre și dinspre aceste țări.

Până acum, românii care se întorceau din Italia erau obligați să se autoizoleze. Acest lucru era prevăzut ca măsură a prelungirii stării de alertă care precizează că cetățenii care vin în România din țări din zona galbenă de risc de infecție cu noul coronavirus trebuie să stea în carantină pe o perioadă de 14 zile la adresa de domiciliu.

Așadar, nu mai sunt valabile restricțiile prin care românii să intre în autoizolare pentru următoarele state: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

La aceste state se adaugă, potrivit deciziei Comitetului Național pentru Situație de Urgență, alte cinci state, și anume: Italia, Irlanda, Franța continentală, Finlanda și Estonia.

În funcție de situația epidemiologică este posibil ca noi țări să fie introduse pe lista celor pentru care se va aplica eliminarea măsurilor de izolare sau carantină. Sursa: evz.ro