Simona Ionescu / Redactor Șef

Roxen la jumătatea clasamentului pentru Eurovision. Pronostic pentru țara cu cele mai mari șanse de câștig

Roxen la jumătatea clasamentului pentru Eurovision. Pronostic pentru țara cu cele mai mari șanse de câștig
Au început ultimele pregătiri pentru cea mai urmărită competiție muzicală din Europa, Eurovision. Sunt milioane de telespectatori care așteaptă mare finală programată la Rotterdam în luna mai 2021. Roxen se află la jumătatea clasamentului european.

Organizatorii au decis și modul de organizare la Eurovision 2021. Spectacolul  se va organiza live, cu participarea publicului în sală, dar cu respectarea măsurilor de siguranță împotriva COVID 19. În această săptămână, Roxen, reprezentanta României la Eurovision, a aflat și piesa cu care intră în concurs. Juriul intern ales de TVR a decis că „Amnesia” este piesa pe care tânara artistă urmează să o cânte pe scena Eurovision. Această piesă a fost selectată dintr-un număr total de șase piese pregătite pentru Rotterdam. Roxen este la jumătatea clasamentului european. 

Roxen la jumătatea clasamentului european
Cotele de pariuri

Piesa a scăpat pe internet înainte de lansare. Roxen, la jumătatea clasamentului european

Înainte de lansarea oficială programată de TVR pentru joi, piesa „Amnesia” a scăpat pe internet ceea ce a dat peste cap planurile televiziunii și echipei Global Records, casa de discuri a cărei artistă este Roxen. Astfel, videoclipul oficial a fost difuzat în emisiunea lui Ionuț Cristache, în data de 4 martie, la ora 21, pe TVR1. Dar piesa a fost postată mai devreme pe canalul oficial de Youtube al artistei. Cu toate că era printre favorite, Roxen a pierdut câteva locuri bune după apariția piesei care ne va reprezenta. Astfel, România ajunge pe locul 15/40 la casele de pariuri și pierde 10 locuri față de clasarea inițială.

Fanii Eurovision sunt de părere că artista ar putea fi ajutată de punerea în scenă bună. Dar și de un show impresionant, pentru a prinde poziții mai bune.

Favorită la câștigarea trofeului Eurovision, conform cotelor de pariuri, este Islanda, cu toate că piesa urmează să fie lansată oficial pe data de 13 martie. Cel mai probabil cotele de pariuri arată așa datorită favoriților de anul trecut care au fost păstrați de Islanda și anul acesta.  Următoarele favorite de pe podium sunt Franța, Rusia și Bulgaria. Cotele de la casele de pariuri au intuit corect, în ultimii 7 ani, câștigătorii competiției.

TVR refuză să achite costurile de cazare ale delegației române 

Anul acesta România nu a mai organizat o finală națională TV  și a preferat o selecție internă a piesei care ne reprezintă la Eurovision. Asta din cauza bugetului TVR. În continuare, există discuții privind costurile de cazare a delegației României la Rotterdam, după ce Consiliul de Administrație TVR a respins achitarea acestora.

Ultima petrecere de 30 de ani a Biancăi Drăgușanu. Ce decizie a luat în privința lui Gabi Bădălău

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre