Rulada Pavlova. Rețeta unui desert fin și rafinat

Rulada Pavlova. Rețeta unui desert fin și rafinat
Dacă aveți câteva albușuri nefolosite, rămase de la alte rețete, puteți să faceți din acestea o minunată ruladă Pavlova, un desert fin și rafinat.

Rulada Pavlova este un desert tradițional în Australia și Noua Zeelandă. Desertul delicat cu gust divin, preparat din bezea cu frișcă și fructe de pădure are o istorie legată de cunoscuta balerină Anna Pavlova din Rusia. Rețeta prăjiturii „Pavlova” a fost creată în cinstea balerinei rusoaice, în timpul turneului acesteia în Noua Zeelanda și Australia.

Se dorea un desert delicat și fin exact ca o balerină, de aceea a fost preparat dintr-un strat de bezea, umplut cu frișcă bătută și fructe. Ulterior rețetele au fost diversificate, păstrând materia primă. Așa a apărut și rulada.

Ingrediente pentru rețeta de Ruladă Pavlova

Ingrediente pentru foaia de bezea: 5 albușuri, 275 gr zahăr pudră, fără amidon, 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplut rulada: 250 gr mascarpone, 250 gr frișcă bătută, fructe de pădure și fulgi de migdale, pentru decor

Mod de preparare Ruladă Pavlova

Pentru a prepara foaia de ruladă din bezea, mai întâi se țin albușurile la temperatura camerei pentru 15-20 de minute. Se presară sare peste albușuri și se bat spumă. Se adaugă, treptat, zahărul pudră și se bat albușurile continuu până se obține o bezea foarte fermă care rămâne fixată pe pereții vasului.

Bezeaua de albușuri se întinde în tava cuptorului de aragaz, pe hârtie de copt, în strat subțire și uniform. Se dă tava la cuptor și se coace la 180 de grade pentru 12 minute, apoi se reduce intensitatea focului la 140 de grade și se mai coace încă 20 de minute. După coacere, foaia de bezea se răstoarnă pe o hârtie de copt presărată cu zahăr pudră și se lasă la temperat 10 minute.

În timp ce se coace foaia de bezea se prepară și crema cu care se va umple. Se bate frișca până devine fermă și se adaugă crema mascarpone. Dacă frișca este neîndulcită, se va adăuga și zahăr pudră, după gust. Se poate adăuga și puțină vanilie, extract sau esență. Pentru a scurta timpul de mixare, frișca trebuie să fie rece, de la frigider, dar și bolul mixerului trebuie ținut în frigider 7-8 minute.

Crema de frișcă cu mascarpone se întinde peste foaia de ruladă din bezea, apoi se rulează ajutându-ne de hârtia de copt. Se oprește puțină cremă și pentru decor. Rulada Pavlova se dă la rece pentru cel puțin o oră, înainte de a o porționa. Se decorează cu crema oprită, cu fructe și fulgi de migdale.

Sursa: Chefi la cuțite

Plăcintă cu brânză sărată și aluat fraged cu iaurt

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp