Rulouri de dovleac cu condimente – o rețetă de toamnă

Rulouri de dovleac cu condimente – o rețetă de toamnă
Toamna aceasta ne-am propus să identificăm cele mai interesante rețete pe bază de dovleac, și nimic nu ne poate opri să le și preparăm.

Umpleți-vă casa cu mirosul toamnei cu aceste rulouri moi și pufoase cu scorțișoară și dovleac. Dovleacul e o legumă aparte, care merită descoperită, nu doar pentru a face felinare. Dovleacul e plin de vitamine, e colorat și aromat, e perfect pentru a fi savurat.

Ingrediente pentru rețeta de rulouri de dovleac cu condimente

Pentru aluat: – 1 cană (240 g) de piure de dovleac

– 4 căni (500 g) de făină

– 21 g drojdie proaspătă (sau 7 g drojdie uscată)

– 4 linguri (45 g) de zahăr

– 3/4 cană (180 ml) lapte vegetal

– 70 g unt vegan, topit

– un vârf de nucșoară

– 1/4 linguriță de cardamom măcinat

– 2 cuișoare măcinate

– un vârf de cuțit de sare

Pentru umplutură: – 70 g unt vegan înmuiat

– 100 g zahăr brun

– 1 lingură de scorțișoară

Glazură (per rulou): – 2 linguri de cremă de brânză

– 1 lingură de zahăr pudră

– 1/2 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare

Adăugați toate ingredientele pentru aluat într-un bol. Amestecați cu o lingură până când se combină aproximativ, apoi frământați timp de 5-7 minute până când obțineți un aluat neted. Ungeți cu ulei și lăsați-l să se odihnească, acoperit, timp de 1 oră sau până când își dublează dimensiunea.

Împărțiți în două și întindeți fiecare bucată într-un dreptunghi. Se unge cu unt înmuiat și zahăr cu scorțișoară, se rulează într-un cârnat strâns, apoi se taie așa cum se arată în videoclip. Adăugați rulourile cu scorțișoară într-o tavă de copt, acoperiți-le și lăsați-le să se întărească timp de 20 – 30 de minute. Coaceți la 200°C timp de 18-25 de minute, până când devin aurii.

În final, amestecați ingredientele pentru glazură, întindeți-le pe rulourile cu scorțișoară și savurați! Dacă nu aveți piure de dovleac gata preparat, îl puteți pregări singuri, e foarte simplu. Pur și simplu coaceți timp de 15 – 20 de minute un dovleac tăiat felii groase, apoi, după ce ați înlăturat semințele, colectați miezul și blendați-l.

Sursa: Instragram