S-a deschis clubul de lectură al Camillei, ducesă de Cornwall. Puteți participa și voi

S-a deschis clubul de lectură al Camillei, ducesă de Cornwall. Puteți participa și voi
Poate v-ați întrebat ce cărți citește ducesa de Cornwall. E mare amatoare de lecturi bune și, mai nou împărtășește cu admiratorii ei ultimele descoperiri. Așa s-a născut o nouă idee.

S-a deschis clubul de lectură al ducesei de Cornwall și vă puteți alătura. Camilla Parker Bowles a lansat pe Instagram un club de lectură numit  „The Reading Room”. Camilla este  prima personalitate regală britanică ce  lansează un club de carte. De asemenea, ducesa a luat decizia de a folosi rețelele sociale pentru a se deschide publicului britanic în timpul crizei coronavirusului.

În ultimul deceniu, Camilla, ducesa de Cornwall, s-a impus în fața opiniei publice ca principalul iubitor de carte al Palatului Buckingham. Aceasta a lucrat cu șapte organizații caritabile diferite de alfabetizare. De anul trecut, Camilla are o nouă idee. Pandemia a inspirat-o pe ducesa de Cornwall să urmeze exemplul fostului președinte american Barack Obama.

Astfel, ea a decis să-și împărtășească propriile recomandări în materie de lecturi. Aceasta a lansat o listă a cărților ei preferate în aprilie și alta în august. Acestea au prins foarte repede la public. Lumea a vrut să știe mai multe. Rapid, ducesa a regândit inițiativa, făcând-o interactivă.

Palatul Buckingham a anunțat recent că  ducesa de Cornwall își va împărtăși alegerile prin intermediul unui club de carte. acesta a fost numit „The Reading Room”.

S-a deschis clubul de lectură al ducesei de Cornwall

Camilla Parker Bowles va lansa chiar azi „primul sezon” al clubului său de lectură. Pe 15 ianuarie, ea va publica titlurile a patru dintre cărţile sale preferate. Pe cont au fost publicate până acum desene de Charlie Mackesy, autor al „The Boy, the Mole, the Fox and the Horse”. De asemenea, a fost difuzată și o videoconferinţă cu ducesa şi ilustratorul.

Deși primele sale liste conțineau cărți care îi erau dragi, inclusiv un memoriu al răposatului său frate, exploratorul Mark Shand, noul proiect al Camillei vizează un public larg.

„Ducesa speră că „Sala de lectură” va încuraja toate vârstele și toate nivelurile cititorului să ia o carte în mână și că va răspândi conștientizarea beneficiilor emoționale, sociale și educaționale ale lecturii”, a declarat pentru Mail o sursă din Palatul Buckingham.

Sursa foto: Instagram

Ducesa de York e scriitoare consacrată. Ce carte se pregătește să lanseze

Recomandarile noastre