Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a reinfectat cu COVID-19! Primul român tratat a povestit despre experiența sa pe Facebook

S-a reinfectat cu COVID-19! Primul român tratat a povestit despre experiența sa pe Facebook
Cu toate că autoritățile au anunțat cum se va desfășura campania de vaccinare, vaccinul așteptat de toată planeta a ajuns și în România, coronavirusul continuă să ne facă probleme.

La sfârșitul lunii februarie a fost anunțat primul caz de infectare cu COVID-19 printre români. Tânărul în vârstă de 35 de ani s-a reinfectat acum și stă în carantină în Germania, unde locuieşte în prezent și nu prezintă simptome.

Cu o atitudine pozitivă, a povestit despre experiența sa pe rețelele de socializare. Tânărul a anunțat că este asimptomatic, la fel ca și prima dată. El a aflat că s-a reinfectat datorită unui test efectuat la locul de muncă din Germania. Glumind, a postat pe contul de Facebook că deja se împrietenește cu virusul COVID-19.

Vaccinul salvator anti-COVID-19 în România

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au sosit în România în ziua de Crăciun, prin Vama Nădlac 2. Vaccinul salvator va ajunge la centrul principal de stocare, Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti sâmbătă dimineaţa.

„Asistăm la un moment istoric. Uniunea Europeană nu și-a dezamăgit cetățenii. Pentru noi, asta înseamnă luminița de la capătul tunelului. Asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, scrie evz.ro.

Vaccinarea anti-COVID-19 nu este obligatorie

Vaccinarea se va realiza de către personal medical, cu aviz de liberă practică valabil, eliberat de către Colegiul Medicilor şi/sau personal medico-sanitar care deţine certificat valabil eliberat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR).

Fiecare centru de vaccinare va avea un medic coordonator şi va fi organizat cu respectarea circuitului unidirecţional (flux unidirecţional, fără intersectare). Toate centrele de vaccinare (fixe sau mobile) vor fi deservite de echipe medicale alcătuite din medic şi personal medical auxiliar.

Vaccinarea se va realiza pe baza de programare pentru a asigura un flux organizat al beneficiarilor vaccinării, pentru a menţine un climat favorabil necesar triajului medical, vaccinării propriu-zise şi perioadei de monitorizare post-vaccinare şi pentru a reduce la minimum posibil riscul de pierdere a dozelor de vaccin.

Ce mâncăm în 2021? Trenduri culinare

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre