S-a stabilit când și cum vor decurge funerariile prințului Philip. Momentul la care va lipsi Regina

S-a stabilit când și cum vor decurge funerariile prințului Philip. Momentul la care va lipsi Regina
S-a hotărât când vor fi funerariile prințului Philip, duce de Edinburgh și consortul reginei Marii Britanii. Lista participanţilor va fi limitată la 30 de persoane.

Trupul prinţului Philip nu va fi expus, nu va exista o procesiune, publicul nu va avea acces, iar funeraliile vor avea loc exclusiv în perimetrul Palatului Windsor.

Funerariile prințului Philip vor avea loc pe 17 aprilie, sâmbăta viitoare, la Capela St. George din Castelul Windsor, la ora locală 15:00, a anunţat Palatul Buckingham. Anunțul a fost făcut astăzi deBBC, dar și de restul mass-media din Regat.

Așa cum deja am publicat, prințul Harry, duce de Sussex, aflat în America, intenţionează să participe la ceremonie. Soţia sa Meghan, care este însărcinată, nu va face deplasarea, la sfatul medicului său. „Ducele de Sussex intenţionează să participe. Ducesa de Sussex a fost sfătuită de medicul său să nu călătorească”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Vor fi opt zile de doliu naţional înaintea funeraliilor, care nu vor fi funeralii de stat

„Va fi ceea ce este cunoscut sub numele de funeralii regale ceremoniale. Planurile pentru funeralii sunt în mare măsură în concordanţă cu propriile dorinţe ale ducelui de Edinburgh”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Palatului.

Planurile ceremoniilor au fost aprobate de regină. „Deşi reprezintă un moment de tristeţe şi durere, zilele ce vor urma vor fi totodată o ocazie de a sărbători o viaţă remarcabilă”, a declarat același purtător de cuvânt.

Corpul ducelui de Edinburgh este depus în prezent în capela privată de la Castelul Windsor. La 17 aprilie, sicriul va fi transferat la Capela St George pentru slujba de înmormântare. Aceasta va începe cu un minut de reculegere la nivel naţional.

La sfârşitul serviciului religios, ducele de Edinburgh va fi depus în cripta regală din capela St George.

Funeraliile vor fi transmise în direct de televiziuni

Doliul naţional va lua sfârşit la 17 aprilie. Familia regală însă va respecta două săptămâni de doliu regal.

Sicriul va fi transportat la Intrarea de Stat a Castelului Windsor, înainte de a fi depus în capela St George. Cortegiul va fi primit în acordurile imnului naţional.

Fiul cel mare al ducelui de Edinburgh şi totodată moştenitorul coroanei, prinţul Charles, dar şi alţi membri ai familiei regale vor participa la procesiunea care va însoţi sicriul prinţului Philip. Regina nu va lua parte la procesiune.

Lista participanţilor va fi limitată la 30 de persoane, în conformitate cu măsurile luate de guvern, ceea ce înseamnă că participanţii – inclusiv regina – vor purta măşti.

Detaşamente ale unei unităţi militare care a avut o relaţie specială cu prinţul Philip vor flanca scuarul din interiorul Castelului Windsor. Atunci vor bate clopotele. La ora locală 14:45, sicriul va fi transportat de la Intrarea de Stat a Castelului Windsor într-un Land Rover modificat special. Însuşi prinţul Philip a contribuit la planurile de modificare a automobilului.

Întrebat cum face faţă regina, purtătorul de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat: ”Familia este în doliu”.

Surse. Prințul Harry se întoarce în Marea Britanie, pentru funeralii. Ce se întâmplă cu Meghan?