S-a stins din viață cea mai bătrână femeie din lume. Iată cele două lucruri la care nu a renunțat niciodată în viață

S-a stins din viață cea mai bătrână femeie din lume. Iată cele două lucruri la care nu a renunțat niciodată în viață
Avea 118 ani și peste doar câteva zile ar fi împlinit 119 ani. Sora Andre n-a mai apucat, a plecat într-o lume mai bună.

Pe 17 ianuarie 2023, sora Andre, cea mai bătrână femeie din lume, a murit la 118 ani. Femeia urma să împlinească 119 ani peste doar câteva zile.

Călugărița se afla imobilizată într-un scaun cu rotile, era nevăzătoare și locuia în azilul de bătrâni Sainte-Catherine-Labouré din Toulon, pe coasta mediteraneană. Vestea tristă a fost data chiar de șeful departamentului de comunicare de la azil, David Tavella.

“Sora Andre a murit la 2 dimineața. Există o mare tristețe, dar ea a vrut, era dorința ei de a se alătura fratelui ei iubit. Pentru ea, este o eliberare. Înmormântarea femeii va avea loc în cea mai strică intimitate”, a spus acesta.

Secretul longevității: a muncit toată viața

Anul trecut, mult iubita călugăriță a vorbit și care este secretul longevității sale. Ea a spus că lucrul care a ținut-o mereu în formă a fost munca.  “Se spune că munca ucide, dar eu am muncit până la 108 ani.”, a mărturisit femeia în aprilie 2022, potrivit france24.com.

De asemenea, femeia nu a refuzat niciodată un pahar cu vin de Porto și ciocolată și nu exista dimineață în care să nu participe la slujbă. Experții susțin că ea a fost cea mai bătrână femeie din lume a cărei stare civilă a fost verificată. De altfel, anul trecut a fost inclusă în Cartea Recordurilor. O altă rezidentă a azilului, sora Therese susține că sora Andre a rezistat atât datorită credinței sale profunde.

Era convinsă că va bate recordul

Femeia a trecut cu bine peste pandemia de coronavirus, motiv pentru care a primit scrisori din întreaga lume. Era convinsă că va bate recordul deținut de Jeanne Calment, care s-a stins din viață în 1997, la 122 de ani în sudul Franței, considerată cea mai longetivă persoană din istoria omenirii, a cărei stare civilă a fost verificată.

A fost guvernantă

Sora Andre a făcut parte dintr-o familie de protestanți nepracticanți și înainte de a intra în mănăstire a fost guvernantă la Paris. Adora să-I primească în vizită pe nepoți și strănepoți, fiind prietenă cu primarul din Toulon, Hubert Falco, care suferă enorm de când călugărița a trecut în lumea drepților.

Acesta spune că motto-ul surorii Andre a fost “să iubești mereu fără restricții, să iubești fără să aștepți nimic în schimb, pentru că atunci când îi iubești pe ceilalți, când mergi spre ceilalți, nu îți este frică de necunoscut.”

Recomandarile noastre