Salata de morcovi este un fel de mâncare destul de recentă. Până în secolul XX, majoritatea europenilor mâncau doar morcovi fierți în tocane și în supe. În Orientul Mijlociu, morcovii erau folosiți tot în mâncăruri gătite și, mai rar, rași sau tocați, la diverse salate. Francezii au făcut din morcovi o vedetă.

Salata de morcov în stil franțuzesc. O rețetă rafinată

Azi, a devenit tot mai popular alimentația vegetariană cu ingrediente neprocesate și negatite, astfel că salatele cu legume sunt din ce în ce mai apreciate, într-o diversitate de forme și combinații. Nu e nevoie să fii vegetarian că să-ți placă salata de morcovi.

Ingrediente

  • 450 grame de morcov;
  • 2 linguri de muștar Dijon;
  • 1 lingură de zeamă de lămâie;
  • 1½ lingură de ulei vegetal;
  • 1½ lingură de ulei de măsline;
  • 2 linguri de miere;
  • ½ linguriță de sare;
  • 1/3 linguriță de piper negru măcinat;
  • 5 gr de frunze de pătrunjel;
  • 1 ceapă verde.

Mod de preparare

  • Într-un vas, adăugați uleiul vegetal și de măsline, zeama de lămâie, sare, piper negru, muștar, miere și amestecați foarte bine.
  • Treceți morcovul prin răzătoarea mare, îl transferați în vasul cu sos, adăugați pătrunjel și ceapă verde mărunțite, amestecați din nou. Gata!

Mămăliga românilor: de la promisiunea bunăstării țăranilor la desert de lux

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp