În zilele reci și în cele de post, o supă fierbinte și consistentă vă ajută să vă încălziți și vă oferă o stare plăcută. O supă-cremă de morcovi este opțiunea perfectă,

Rețetă de post. Supă-cremă de morcovi

Câte rețete de post au românii! Au mai luat și de la alte popoare, dar le-au adaptat gusturilor noastre. Uite o rețetă foarte gustoasă, dar mai ales sănătoasă: supa-cremă de morcovi.

Ingrediente

  • 1,3 kg morcovi, curățați și tocați
  • 1 ceapă, tăiată felii subțiri
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 6 căni cu supă de legume
  • o bucățică de 2,5 cm de ghimbir, curățat (opțional)
  • pătrunjel
  • 1/4 cană cu semințe decojite de dovleac
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

  • Într-o oală medie, încinge uleiul de măsline la foc mediu.
  • Adaugă morcovii și ceapa, asezonează cu sare și piper, apoi sotează până când ceapa s-a înmuiat, aproximativ cinci minute.
  • Opțional, adaugă ghimbirul și mai sotează încă un minut.
  • Adaugă supa de legume și lasă la fiert la foc mare până începe să clocotească.
  • Redu apoi focul și lasă să fiarbă încet până când morcovii s-au înmuiat, aproximativ 20 de minute.
  • Pune supa în blender, în câteva serii dacă nu încape tot conținutul, și mixează până obții o cremă fină.
  • Mai poți folosi un blender vertical, cu ajutorul căruia să mixezi direct în oală.
  • Pune supa în boluri și presară frunze tocate de pătrunjel și câteva semințe de dovleac.

Şerbet de portocale. E gata într-o oră

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri