În zilele reci și în cele de post, o supă fierbinte și consistentă vă ajută să vă încălziți și vă oferă o stare plăcută. O supă-cremă de morcovi este opțiunea perfectă,
Rețetă de post. Supă-cremă de morcovi
Câte rețete de post au românii! Au mai luat și de la alte popoare, dar le-au adaptat gusturilor noastre. Uite o rețetă foarte gustoasă, dar mai ales sănătoasă: supa-cremă de morcovi.
Ingrediente
- 1,3 kg morcovi, curățați și tocați
- 1 ceapă, tăiată felii subțiri
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 6 căni cu supă de legume
- o bucățică de 2,5 cm de ghimbir, curățat (opțional)
- pătrunjel
- 1/4 cană cu semințe decojite de dovleac
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
- Într-o oală medie, încinge uleiul de măsline la foc mediu.
- Adaugă morcovii și ceapa, asezonează cu sare și piper, apoi sotează până când ceapa s-a înmuiat, aproximativ cinci minute.
- Opțional, adaugă ghimbirul și mai sotează încă un minut.
- Adaugă supa de legume și lasă la fiert la foc mare până începe să clocotească.
- Redu apoi focul și lasă să fiarbă încet până când morcovii s-au înmuiat, aproximativ 20 de minute.
- Pune supa în blender, în câteva serii dacă nu încape tot conținutul, și mixează până obții o cremă fină.
- Mai poți folosi un blender vertical, cu ajutorul căruia să mixezi direct în oală.
- Pune supa în boluri și presară frunze tocate de pătrunjel și câteva semințe de dovleac.