Simona Ionescu / Redactor Șef

Şerbet de portocale. E gata într-o oră

Şerbet de portocale. E gata într-o oră
Cu atâtea dulciuri în magazine, puține gospodine mai fac dulciuri ca în vremea copilăriei, deși nici nu se pot compara cu cele de azi. Uite cum se face șerbetul de portocale!

Un desert rafinat și deosebit de gustos. Șerbetul de portocale se face din puține ingrediente, dar necesită atenție.

Şerbet de portocale. Rețeta

Un desert care amintește de gusturile copilăriei. Vă trebuie apă, portocale, zahăr și puțină zeamă de lămâie. Puteți face șerbet din numeroase fructe, precum zmeura, cireșe, portocale, zmeură, căpșuni, lămâi, fragi, ciocolată, vanilie.

Ingrediente

  • 1 kg zahăr
  • 500 ml apă
  • 15 ml zeamă de lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 1-2 lingurite zeamă de portocale.

Mod de preparare

  • Într-o cratiţă curată, care nu a fost folo­sită şi la prepararea mâncărurilor, se pun pe foc zahărul şi apa. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă aproxi­mativ un sfert de oră, când siropul ar trebui să înceapă să se lege.
  • Pentru a verifica dacă siropul este legat, se introduce o lingură uscată din metal (o lingură din oţel inoxidabil) în sirop şi apoi se ţine în poziţie verticală şi se lasă să se scurgă siropul. Ultima picătură se pune pe marginea înclinată a unei farfurii. Dacă această picătură se întăreşte imediat şi se formează o mărgea, fără se se mai scurgă pe mar­ginea farfuriei, înseamnă că siropul este bine legat. Dacă siropul este mai fluid, se continuă fierberea şi după puţin timp se verifică din nou.
  • Când siropul este legat, se adaugă zeama de lămâie, se amestecă şi se ia cratiţa de pe foc. Se cufundă un săculeţ cu coaja de portocală şi se leagă de mânerul cratiţei. Se acoperă din nou cu un capac şi se lasă să se răcească.
  • Siropul răcit este acum trans­parent şi lucios. Se amestecă circular cu un făcăleţ mai gros.
  • Compoziţia se întinde şi se aseamănă cu o miere mai groasă, dar după câteva minute devine albicioasă şi mată şi se poate asemăna cu un aluat mai vârtos, care se rupe atunci când se amestecă.
  • Se freacă în continuare şi se stropeşte cu zeama de portocale. Dacă devine prea gros, atunci se frământă ca un aluat. Totul trebuie făcut foarte rapid, pentru că altfel compoziţia se poate împietri.
  • Se serveşte cu apă rece şi fructe de sezon.

Prepară celebra înghețată McFlurry acasă. Are doar 3 ingrediente

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre