Gospodinele preferă să facă acasă diverse provizii pentru iarnă, decât să le cumpere de la magazin. Acum, este perioada din an când se fac murături, legume coapte, magiun și dulcețuri. Sugestii pentru dulceață de piersici și de portocale. Rețete inedite.
Dulceață de piersici și de portocale. Rețete inedite
Indiferent de anotimp, aroma de dulceață binevenită în orice zi. Când o poți întinde pe pâine, la micul dejun, când faci prăjituri, înghețată ori clătite.
Dulceață de portocale. Rețeta
O dulceață aromată de portocale, cu gust acrisșor, se potrivește bine și in zilele toride de vară, peste o porție de înghețată sau de clătite.
Ingrediente
- 1 kg portocale
- 2 lămâi
- 800 g zahăr
- 0.5 litri apă
- 2 pliculețe zahăr vanilat.
Mod de preparare
- Curață portocalele de coajă cât mai subțire, folosind un cuțit, fără a desprinde și partea albă. Taie mărunt coaja curățată și pune apa la fiert.
- Când apa este fierbinte, dar încă nu fierbe, stinge focul și pune coaja tocată mărunt și las-o 10 minute, apoi strecoar-o. Pune zahărul în apă și dă din nou la foc, amestecând puțin.
- Curată portocalele de coaja albă și taie-le bucățele, stoarce zeama de la cele 2 lămâi și toarn-o peste portocale.
- Când siropul s-a îngroșat, pune coaja înapoi în cratiță, așteaptă 5 minute și adaugă fructele, urmate de zahărul vanilat.
- Periodic, spumează pielițele albe care se desprind de pe portocale. Fierbe dulceața timp de o oră, pune-o în borcane și închide-le ermetic, apoi întoarce-le și lasă-le să se răcească
Gem de piersici. Rețeta
Piersicile sunt unele dintre fructele preferate atât ale adulților, cât și ale copiilor, datorită aromei delicioase și a parfumului îmbietor. Consumul de piersici este răspândit în toată lumea, nu numai grație aromei, ci și conținutului bogat în vitamine, minerale și antioxidanți.
Ingrediente
- 2 kg piersici foarte coapte
- 2 kg zah[r
- 100 ml coniac.
Mod de preparare
- Piersicile se curață de sâmburi și se cântăresc. Se pregătește exact atâta cantitate de zahăr și un pahar de apă pentru fiecare 500 g piersici cântărite. Zaharul și apa se pun într-o cratiță.
- Se pune cratița la foc mic, se amestecă până ce tot zahărul s-a topit, apoi se mărește focul și se lasă la fiert 15-20 de minute, până ce o picatura de sirop pusă în apa rece se încheagă pe loc.
- Se adaugă piersicile tăiate felii și se mai lasă la fiert 20 de minute. Se trage vasul de pe foc, se toarna coniacul și se amestecă foarte delicat. Se pune gemul în borcane care se lasa pe capac să se răcească. Sursa: retetepractice.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook