Salata pescarului – o rețetă simplă de salată verde cu creveți și sos de iaurt

Salata pescarului – o rețetă simplă de salată verde cu creveți și sos de iaurt
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o rețetă de salată pe bază de creveți, salată verde, iaurt, dar şi alte ingrediente delicioase.

Cu doar puține ingrediente și un timp scurt de preparare ne putem asigura una din mesele principale, preparând această delicioasă salată verde cu creveți și iaurtsalata pescarului.

Ingrediente pentru salata pescarului

Pentru salată: creveți, sare și piper, unt și ulei de măsline, 1-2 căței de usturoi, boia de ardei, salată verde în buchete mici

Pentru dressing: 400 gr iaurt, 100 gr maioneză, 1-2 castraveți, mărar, 1 linguriță miere, hrean, sucul de la 2 lămâi, coaja de la o lămâie, sare și piper

Preparare salată

Frunzele de salată verde, după ce li se îndepărtează cotoarele, se spală bine. Apoi se scurg și se așază frumos într-o salatieră adâncă,  răsfirându-se pe margini ca petalele unei flori.

Creveții, asezonați cu sare, piper și boia de ardei, se trag la tigaie în puțin ulei de măsline cu unt și 1-2 căței de usturoi, presați. Creveții se trag la tigaie timp de 2-3 minute, nu mai mult. Apoi se scot si se așază din loc în loc, peste frunzele de salată verde și în interiorul acestora.

Pentru dressing, se prepară un sos de iaurt cu castraveți și mărar, asemănător cu celebrul Sos tzatziki, dar fără usturoi. Usturoiul va da gust creveților doar atunci când sunt trași la tigaie. Castraveții se curăță de coajă, se toacă mărunt și se scurg de lichid. Se adaugă peste iaurtul amestecat cu maioneza și mărarul tocat mărunt. Se mai adaugă 1 linguriță de miere și pastă de hrean, coaja rasă de la o lămâie, sucul de la două lămâi, sare și piper după gust.

Sosul de iaurt cu castraveți și mărar se va pune în interiorul frunzelor de salată verde, amestecându-l cu creveții deja puși acolo. Este o salată ușoară și fresh, tocmai potrivită pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Sursa: Chefi la cuțite

Mișu Fotino, un mare actor fără studii. A crescut fără mamă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp