Salvați pentru Revelion! Friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi. Rețeta lui chef Nicolai Tand

Salvați pentru Revelion! Friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi. Rețeta lui chef Nicolai Tand
Chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de friptură de vita cu sos de piper și cartofi lionezi, perfectă pentru noaptea de Anul Nou.

Dacă sunteți în căutarea unei rețete delicioase de friptură din carne de vită, chef Nicolai Tand, vă vine în ajutor. Este o rețetă absolut senzațională ce combină o multitudine de gusturi și arome, o rețetă pe care o puteți prepara chiar pentru o masă festivă, precum cea de Anul Nou.

Friptură de vită cu sos de piper și cartofi lionezi – Ingrediente

Ingrediente pentru friptură:

500 gr carne macră de vită

sare și piper

ulei

cimbru

usturoi

Ingrediente pentru sos de piper:

supă de pui cu multe legume

smântână lichidă

pătrunjel verde și salvie

piper

cimbru

ceapă

usturoi

Ingrediente pentru cartofi lionezi:

cartofi

ceapă

usturoi

ulei

sare și piper

boia de ardei

pătrunjel verde

Mod de preparare

Carnea de vită se porționează și se asezonează cu sare și piper. Se rumenește mai întâi la tigaie, pe ambele părți, în puțin ulei, apoi se continuă prepararea la cuptor cu puțin usturoi și cimbru până când se pătrunde, dar rămâne roze la interior.

Pentru prepararea sosului de piper mai întâi se fierbe un stock din oase de pui cu multe legume și ulei. Pe lângă oasele de pui se adaugă ceapă, morcovi, țelină apio, ciuperci, pătrunjel și salvie. Se lasă supa de pui cu legume să fiarbă până când se reduce consistent. Se asezonează cu sare și piper. Separat se călește în puțin ulei cu unt o ceapă cu 2-3 căței de usturoi și mult piper. Se adaugă smântână lichidă, iar la final se adaugă din stockul de pui cu legume.

Cum se prepară cartofii lionezi

Se curăță cartofii și se feliază în rondele subțiri. Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.  Se pune o tigaie cu ulei la încins și se adaugă ceapa cu usturoiul. Se amestecă până când acestea se pătrund, apoi se adaugă feliile de cartofi. Se lasă să se rumenească frumos cartofii, amestecându-i cu grijă pentru a nu-i sfărâma. Se asezonează cu sare, piper și boia de ardei. la final se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt.

Friptura de vită se servește alături de cartofii lionezi, cu sos de piper deasupra.

Sursa: Chefi la cuțite