Simona Ionescu / Redactor Șef

COVID-19. Doctorul Vlad Ciurea: ”Izolarea ne-a tâmpit”

COVID-19. Doctorul Vlad Ciurea: ”Izolarea ne-a tâmpit”
Izolarea are efecte neurologice serioase, atrage atenția profesorul neurochirurg Vlad Ciurea. În special persoanele vârstnice trebuie să iasă afară să socializeze, pentru stimularea creierului și a imunității. ”Izolarea ne-a tâmpit.”

Izolarea are efecte neurologice serioase, atrage atenția profesorul neurochirurg Vlad Ciurea. Reputatul profesor neurochirurg spune că arma împotriva COVID-19 este o imunitate bună, ce se bazează pe gândirea pozitivă.

COVID-19. Doctorul Vlad Ciurea: ”Izolarea ne-a tâmpit”

Izolarea are efecte serioase, atrage atenția profesorul neurochirurg Vlad Ciurea. În special persoanele vârstnice trebuie să iasă afară să socializeze, pentru stimularea creierului și a imunității. În această perioadă, au apărut situații frecvente în care mai multe persoane suferă de tulburări de memorie, dezorientare, probleme de echilibru sau lipsa coordonării. Toate sunt efecte ale unei rutine zilnice repetitive și limitate între patru pereți, consideră neurochirurgul.

„Am observat ceva, încă nu sunt raportate, la pacienții mei care au fenomene ușoare, că evoluează. Mi-e foarte jenă să-i arunc în față unei doamne, domn «dumneata ai Alzheimer». Toți vin în ultimul timp, de la o anumită vârstă, cu tulburări de memorie, dezorientare, probleme de echilibru sau nu mai au coerența gestului, scapă paharul. De ce? «Mama e stresată, bunica nu se mai coordonează». Altceva este. Conexiunile în sistemul nervos nu se mai fac corect, pentru că această izolare nu a dus la ceva bun. Între patru pereți, uitându-ne eventual la TV sau discutând aceleași lucruri în familie nu am făcut decât să ne tâmpim luni și luni de zile. Trebuie să ieșim afară! Omul este un produs social, trebuie să vorbească, să comunice, trebuie să colaborăm, să socializăm între noi” a declarat reputatul profesor neurochirurg Vlad Ciurea, la Digi24.

Doctorul Vlad Ciurea: ”Schimbați rutina!”

„Este nevoie să schimbăm rutina. În acest moment ne-am izbit de ceva nou și în această situație nouă în care ne aflăm trebuie să ne adaptăm. Persoanele în vârstă, nu-i lăsați în casă. Scoateți-i măcar pe o bancă, în parc, să socializeze, să vorbească, să joace șah, să facă cuvinte încrucișate. Toate lucrurile acestea dezvoltă cerebral o grămadă de activități. Foarte multă lume, am constatat în ultimul timp, vin în familie și spun că parcă uită, nu mai știe, pune cheile în frigider. Această adunare face foarte bine pentru toată lumea. Schimbul de idei, vederea. Faptul că unul are o cravată mai frumoasă, o îmbrăcăminte mai superbă, o coafură. Asta face foarte bine, nu este invidie, nu este gelozie, este o gândire pozitivă. Aici urmează și al doilea element, descărcarea endocrină, și al treilea element, imunitatea”, spune doctorul neurochirurg Vlad Ciurea. Sursa: hranaspirituală.ro


Ce se întâmplă cu emisiunea lui Virgil Ianțu, infectat de COVID-19

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre