Reguli simple, dar necesare
Încercați să urmați regulile simple de depozitare ale alimentelor, pentru a evita apariția microbilor, mirosurilor și alterarea alimentelor.
Vasele cu mâncare gătită trebuie acoperite întotdeauna, fie cu capace, fie cu farfurii sau folie de plastic pentru a nu împrăștia mirosul de mâncare în frigider. Nu băgați mâncarea la rece dacă încă este caldă, pentru că se poate altera. Ca să nu aveți surprize neplăcute, nu depozitați alimentele în frigider la întâmplare
Dacă ați decongelat carne pentru a găti, dar v-ați răzgândit, nu o recongelați! Carnea își pierde din frăgezime și din proprietățile nutritive, dacă o veți băga din nou la congelator. Totodată, pentru a evita apariția bacteriilor, decongelați carnea în frigider, nu în bucătărie, pe masă.
Nu puneți alimentele proaspete (carne, fructe, legume) lângă mâncarea gătită, pentru că s-ar putea ca microbii sau bacteriile de pe acestea să contamineze mâncarea.
Nu înghesuiți alimentele în frigider, pentru că nu se mai pot răci cum trebuie.
Dacă depozitați pește gătit în frigider, ornați-l cu lămâie! Mirosul de pește se impregnează rapid pe celălalte mâncăruri, așa că ori îl stropiți abundent cu lămâie, ori îl înveliți în celofan și puneți o jumătate de lămâie alături.
Spălați ouăle înainte să le puneți la rece, pentru a scăpa de eventualii microbi de pe coajă.
Nu spălați legumele și fructele înainte să le băgați la rece, pentru că se umezesc și astfel se strică mai repede.
Dacă vi se pare că în frigider există un miros neplăcut, puteți folosi o bucată de pâine înmuiată în oțet, sau cărbune medicinal.
Nu lasați brânza sau alte produse care se pot scurge în pungi. Mutați-le în cutii de plastic acoperite sau în castroane.
Dacă aveți dubii în ceea ce privește prospețimea alimentelor depozitate în frigider, mai bine renunțați la ele, pentru că mirosul sau gustul unui produs nu sunt singurele semne de alterare. Există bacterii care nu pot fi identificate ușor, dar care vă pot provoca mari probleme de sănătate.
Vedeta Poliției de la IPJ Ilfov a comis-o iar!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook