Simona Ionescu / Redactor Șef

Tratament ca să ai cele mai fine mâini. Alternative 100% naturale la îndemână

Tratament ca să ai cele mai fine mâini. Alternative 100% naturale la îndemână
Mâinile unei persoane sunt ca o carte de vizită și trebuie să avem grijă de ele în fiecare zi. Ele necesită cu atât mai multă atenție în această perioadă în care sunt dezinfectate în exces, iar efectele soluțiilor le pot afectat și usca.

Iată câteva trucuri și soluții pentru a avea mâini fine și frumoase fără să cheltui o mică avere pe cremele scumpe din magazine. Există soluții naturale, la îndemână.

Ce să faci ca să ai mâini perfecte

Pentru a avea mâini curate și îngrijite în fiecare zi, trebuie să le speli des, cu apă călduță (pentru a evita crăparea pielii), cu un săpun hidratant (care să conțină ulei de măsline, unt de shea sau aloe vera) și folosind o perie de unghii (pentru a îndepărta și bacteriile de sub acestea).

Unghiile trebuie scurtate și pilite regulat, iar cuticulele trebuie hidratate periodic (cu ulei de cocos amestecat cu Vitamina E, de exemplu), nu tăiate. Ultimul pas esențial este folosirea cu regularitate a unei creme de mâini, după fiecare spălare, înainte de culcare și ori de câte ori le simți uscate sau crăpate.

Cum alegi crema de mâini ideală

În primul rând, citește eticheta. Evită produsele care au în compoziție parabeni, ftalați, dioxan, propilen glicol, triclosan, toluen și metilizotiazolinona. Toate acestea pot irită pielea. Opțiunile naturale sunt soluția ideală. Acestea nu au niciun efect secundar.

Iată câteva soluții simple și, mai ales accesibile. Tot ce aveți de făcut e să mergeți la un magazin de produse naturiste.


„Tatăl” lui Mickey Mouse sovietic, 100 de ani. Ce zice Putin

Noua generație a copiilor de politicieni iese în față: ai lui Vanghelie, Gabi Oprea, Rareș Mănescu 


Alternative naturale la cremele de mâini

Uleiul de ricin este un uimitor agent hidratant, având o concentrație ridicată de acizi grași, care îl ajută să fie absorbit rapid în piele. Grație acidului linoleic (Omega-6), lubrifica zonele uscate și hidratează pielea din interior spre exterior, creând o barieră care împiedică uscarea pielii. Vitaminele, proteinele și mineralele pe care le conține au proprietăți cicatrizante și nutritive. Pentru că nu miroase tocmai atrăgător, îți recomandăm să îl folosești seara, înainte de culcare.

Uleiul de cocos are zeci de utilizări în cosmetică, iar printre ele se numără și cele de hidratare a pielii. Plin de acid lauric, acesta e absorbit repede și în adâncime pielii mâinilor, protejând  împotriva îmbătrânirii, datorită proprietăților sale antibacteriene și antimicrobiale, acizilor grași, dar și a faptului că este o cremă de protecție solară naturală, blocând 20% din radiațiile ultraviolete.

Uleiul de măsline îl ai cu siguranță în bucătărie, dar îl poți folosi cu încredere și altfel decât la gătit. Masează jumătate de linguriță cu ulei de măsline pe mâini, pentru a hidrata pielea. Conține Vitamina E (care hidratează pielea și stimulează producția de colagen), antioxidanți și acizi naturali (care întăresc barieră pielii tale). Uleiul de măsline este o combinație de sebum (uleiuri naturale ale pielii) și micro-flora (bacterii sănătoase), care imită echilibrul pielii și, de aceea, se absorb rapid.

Uleiul de migdale dulci este o altă alternativă naturală excelență pentru crema de mâini din comerț. Acesta conține Vitaminele A, D și E, care hrănesc pielea, penetrând straturile profunde. Ai nevoie de câteva picături.

Untul de shea este extras din nucile copacului african Vitellaria paradoxa și ajută la regenerarea celulară, conferind pielii un aspect tânăr și sănătos. Este o grăsime naturală, plină de antioxidanți, acizi grași și vitaminele A, E, F și K.

Untul de cacao este un alt agent hidratant natural. Se absoarbe rapid în piele, o catifeleaza și o hidratează, conferindu-i un miros deosebit de plăcut. De ciocolată.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre