Învață să respiri corect, aerisește-ți corect casa și scapă de mucus ca să ai plămâni sănătoși, scrie doctorulzilei.ro.
Cum să-ți cureți și să-ți detoxifiezi plămânii
Sunt câteva metode simple care să vă ajute să respirați mai bine și să scăpați de gâfâială și respirație greoaie.
Cum să-ți cureți plămânii. Băi de aburi
Aburii calzi care pătrund și curăță căile respiratorii, detoxifiază plămânii, decongestionează sinusurile, ceea ce duce la îmbunătățirea vizibilă a respirației. De asemenea, datorită vaporilor de mentă sau eucalipt (excelenți și pentru imunitate), se pot trata multe dintre afecțiunile respiratorii.
Fierbe doi litri de apă împreună cu plante medicinale precum pin, cimbru, rozmarin, eucalipt, mușețel sau oregano. Se pune apa la fiert, cel mai bine într-o cratiță. Când apa clocotește, se închide focul și, pentru fiecare litru de apă, se adaugă câte două linguri de plantă. Se acopera vasul pentru cateva minute. Apoi, bolnavul își acoperă capul cu un prosop mare sau un cearșaf și 10, 15 minute stă aplecat deasupra vasului că să inhaleze aburii pe care îi emană infuzia.
Inspiră adânc acoperindu-ți pe rând o nară, apoi cealaltă. Ar fi de preferat că vasul să stea pe o sursă de căldură, eventual un reșou, pentru că pe tot parcursul procedurii infuzia să emane aceeași cantitate de aburi. După inhalație, se recomandă ca fața să rămână acoperită măcar o jumătate de oră, până se realizează acomodarea cu aerul din cameră, respirația realizându-se prin prosop.
Cum să-ți cureți plămânii. Scapă de mucus
- Lemnul dulce a fost folosit de mii de ani pentru a trata boli ale căilor respiratorii superioare, care însoțesc alergii și răceli. În timp ce dă un impuls pentru sistemul imunitar și ajută la lupta cu virușii, este util mai ales ca expectorant. Ceaiul fierbinte de lemn dulce este un mod comun și simplu de a consuma această plantă pentru a elimina mucusul.
- Menta. Inhalarea uleiurilor esențiale de mentă este o modalitate foarte bună de a goli pasajele sinusurilor, iar ceaiul de mentă cald funcționează la nivelul tuburilor bronhice în piept. O bomboană de mentă poate ajută, de asemenea, la eliminarea congestiei în piept și sinusuri.
- Ienupărul. Nu este necesar să se ingereze planta pentru a obține beneficii. O infuzie cu câteva picături de ulei de ienupăr esențial și puțină apă fierbinte, sunt tot ce am avea nevoie pentru a ne descongestiona sinusurile și pasajele pulmonare.
- Limba mielului. Este o plantă folosită de ani de zile pentru proprietățile sale medicinale. Această plantă are proprietăți expectorante mari. În timp ce ajută la decongestionare, de asemenea, ajută și la eliminarea febrei, determinând organismul să transpire.
- Fumatul. Renunțarea la fumat sau evitarea celor care o fac. Fumatul este rău pentru sănătatea noastră – toată lumea știe asta. Fumatul dăunează plămânilor, și ne face să eliminăm mai greu flegmă și mucusul. De asemenea, exacerbează orice probleme respiratorii care există deja. Fumatul pasiv (inhalat de la alții) este la fel de rău.
Cum să-ți cureți plămânii. Învață să respiri corect
Iată câteva exerciții care îmbunătățesc radical respirația. Trebuie făcute timp de 14 zile și apoi incluse în pachetul de exerciții fizice sau repetate măcar o dată pe săptămână.
Stai drept și ține o mâna ridicată, astfel încât brațul să atingă urechea. Inspiră și expiră. Apoi inspiră în timp ce te înclini în partea opusă brațului ridicat. Repetă cu celălalt braț. Fă 3-4 exerciții cu fiecare mână.
Concentrează-te pe expirație. Când te gândeșți la respirație deseori este neglijată expirația. Cheia pentru o respirație bună este o expirație amplă. În mod normal, omul elimina doar 30% din aerul din plămâni, iar o expirație bună poate crește acest procent la 70%. Forțează expirația cât de mult poți, ajutându-te de mușchii abdominali. La fiecare sesiune de exerciții încearcă cel puțin cinci inspirații normale, urmate de expirații cât mai complete.
Stai jos, dar într-o poziție relaxată și inspiră. Inspiră lent și mergi cu inspirația până la maximum posibil. Expiră normal, relaxează-te câteva secunde și reia inspirațiile profunde. Repetă de 5-6 ori. Senzația de amețeală ușoară este dovadă că o faci corect.
Fă exercițiul yoga numit “suflă în lumânare”. Exercițiile sunt de două tipuri. Pe de o parte, concentraza-ți inspirația în așa fel, încât să stîngi flacăra lumânării fără că această să pâlpâie. Al doilea constă în perfecționarea tehnicii de respirație. Expiră suflând în flacăra unei umanari, astfel încât această să nu se stîngă. Exercițiile pot fi repetate de 20-30 ori. Scopul unui antrenament eficient este să ajungi la 100 de exerciții. Un exercițiu înseamnă ciclul inspirație, expirație. Sursa: doctorulzilei.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook