Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce e necesar să îți dezinfectezi zilnic telefonul

De ce e necesar să îți dezinfectezi zilnic telefonul
Medicii au transmis un avertisment extrem de dur în ceea ce privește telefoanele mobile. Sunt total dăunătoare sănătății, dar nu chiar așa cum te-ai aștepta.

Telefonul mobil reprezintă un pericol imens pentru sănătate. Părinții și copiii ar trebui să fie foarte atenți. Aparatul e un adevărat magnet pentru microbi și viruși, inclusiv pentru noul coronavirus.

„Este cunoscut că 90% dintre persoane, mai ales tinerii, nu curăţă niciodată propriul celular. Telefoanele mobile pot fi nişte recipienţi ai multor microorganisme, deci şi ai coronavirusului. Mai bine dezinfectați-vă celularele în fiecare zi şi chiar mai des, dacă aţi fost în spaţii şi locuri unde a fost semnalat un caz de coronavirus”, atrage atenția Matteo Bassetti, directorul Clinicii de boli infecţioase din Genova, citat de huffingtonpost.it.

Câți microbi stau pe ecranele telefoanelor?

Ecranele telefoanelor mobile conțin până la 600 de microbi, adică de 20 – 30 de ori mai mulți decât vasul de toaletă, arată cercetătorii.

Departamentul de Microbiologie al Universității din Barcelona a publicat în anii trecuți un raport în care cercetătorii arătau cât de gravă e situația. Suntem în contact permanent cu telefoanele mobile, le ţinem în apropierea feţei, a nasului şi gurii, tastăm pe ecranele lor după ce am pus mâna peste tot. Și, în plus, fiind dispozitive electronice, majoritatea oamenilor sunt reticenţi când e vorba să le cureţe.

Cum se dezinfectează un trelefon mobil

Puteți curăța ușor și fără riscuri telefonul mobil. Și ar trebui să o faceți zilnic. Cârpa din microfibră este cel mai bun material cu care se curăță telefonul deoarece nu zgârie ecranul. În ceea ce privește soluția folosită, cele mai bune sunt cele pe bază de alcool 60% și apă 40%. Alcoolul sanitar, elimină complet germenii. Dar, niciodată nu puneți soluția direct pe telefon. Ea se pune pe cârpa din microfibră după care se șterge întreaga suprafață a telefonului.

Puteți să folosiți soluții de dezinfectat comune (care se găsesc la magazin). Evitați șervețelele dezinfectante, deoarece acestea sunt deseori prea umede, iar lichidul poate pătrunde în interior.

Pentru a avea cât mai puțini microbi pe telefon e importată spălarea mâinilor sau dezinfectarea folosind geluri specifice.

Sursa foto: Pixabay / Jeshoots

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre