Psihologii au stabilit că sunt o serie de desene animate care trebuie strict interzise copiilor preșcolari. Și anume cele care au un conținut violent. „Un asemenea desen animat poate fi considerat mult mai periculos decât orice altă experință negativă la care copilul ar putea fi expus/martor până la vârsta de 12 ani. Efectele psihologice și mesajele subliminale ar putea produce confuzie în mintea copilului, influențându-i comportamentul în confruntarea sa cu adevărata realitate.
Afirmația poate părea puțin ridicolă pentru unii, desenele animate având un caracter predominant distractiv. Ei bine, copiii sunt lipiți de ecranul televizorului și imposibil de distras în momentul în care personajele lor sar sau se aruncă de la înălțime sau se luptă fără să se rănească vreodată. Acest gen de desen animat prezintă copiilor un fals simț al realității”, atenționează psihoterapeutul Sînziana Burcea, conform News.yam.md.
Desene animate care trebuie strict interzise copiilor preșcolari
Concret, copiii ce urmăresc personaje animate violente se tranformă. Psihologii explică cum și de ce. Ei preiau din comportamentul personajelor de pe ecrane. Devin mai puțin sensibili la durerea celorlalți, nu manifestă frica față de oameni agresivi și nici nu-i deranjează violența în general.
În funcție și de alți factori (bio-psiho-socio-culturali), acești copii sunt susceptibili să dezvolte un comportament agresiv. Pentru că vor imita gesturi, scene și un limbaj agresiv asemănător eroilor animați.
„Există un top al desenelor animate (cu conținut negativ și nu violent în toate situațiile) la care copiii între 2 ani și 6 ani nu ar trebui expuși”, susține psihoterapeutul. Conform listei furnizate de psihoterapeutul Sînziana Burcea, acestea sunt următoarele:
– Țestoasele Ninja
– Bambi
– Tom si Jerry
– Richie Rich
– Looney Tunes
– Pokemon
– Scooby Doo
– Dragonball Z
– Mica Sirenă
Sursa foto: Instagram
Este cea mai veche operă de artă din lume. Are o vechime de 51.000 de ani și aparține oamenilor din Neanderthal
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook