Simona Ionescu / Redactor Șef

Dr. Mihaela Bilic: Guma de mestecat oferă sănătății beneficii uimitoare!

Dr. Mihaela Bilic: Guma de mestecat oferă sănătății beneficii uimitoare!
Pe contul său de socializare, binecunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic le-a spus românilor ce beneficii are guma de mestecat pentru o problemă de sănătate tot mai cunoscută în ultima perioadă.

Dacă durerile de stomac și arsurile nu vă dau pace, dr. Mihaela Bilic vă recomandă un remediu la îndemâna tuturor: guma de mestecat.

Inventatorul gumei de mestecat a avut un scop precis atunci când acest produs a văzut lumina zilei: real ajutor în cazul respirației urât mirositoare. Doar că în timp aceasta și-a dovedit eficacitatea și în cazul refluxului grastroesofagian, dar și al gastritei. Beneficiile sunt uriașe.

De asemenea, guma de mestecat vă ajută să reduceți stresul și să vă calmați, deoarece prin mestecat scade sinteza de cortizol, care este hormonul stresului. Dr. Mihaela Bilic recomandă să nu folosiți însă guma de mestecat mentolată.

„Tot înghițind repetat se imprimă o direcție clară în circulația sucurilor digestive, dinspre esofag/stomac spre intestin, nu invers”

„Prin mestecat este stimulată producția de salivă ce are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice.

Guma de mestecat are beneficii pentru sănătate

Tot înghițind repetat se imprimă o direcție clară în circulația sucurilor digestive, dinspre esofag/stomac spre intestin, nu invers. Un studiu publicat în 2005 în Journal of Dental Research confirmă faptul că a mesteca gumă fără zahăr într-un interval de 15-20 minute după masă reduce refluxul gastroesofagian.

„Protejează smalțul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor”

Mai mult decât atât, guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smaltul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor. Iar dacă sunteți stresați sau nervoși, tot guma de mestecat vă ajuta să scăpați de încordare: prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul stresului). Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat.

O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux!”, a declarat Mihaela Bilic. Atenți! Nu consumați gumă de mestecat dacă aveți aparat dentar fix. Dacă o veți mesteca în exces, vă puteți trezi cu dureri ale articulației temporo maxilare, dar și contracturi ale musculaturii feței.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre