Simona Ionescu / Redactor Șef

Este timpul să începeți pregătirea pielii pentru plajă. Aici aveți „biblia” pentru bronz perfect, de lungă durată

Este timpul să începeți pregătirea pielii pentru plajă. Aici aveți „biblia” pentru bronz perfect, de lungă durată
Dacă vă doriți să aveți în sezonul acesta un bronz auriu perfect, dar și o culoare care să vă înspțească multe luni după, avem câteva sfaturi de la cei mai mari specialiști în beauty. Până la urmă bronzul perfect e un accesoriu essential. Și în plus, vă arată mult mai suple.

În loc să faceți greșeala de a vă expune la soare în fiecare zi însorită, poate cu un SPF scăzut (sub 30) sau, mai rău, cu pielea netratată cu nicio cremă, citiți sfaturile Elle.com pentru un bronz strălucitor și de lungă durată. Cea mai bună strategie pentru a vă atinge obiectivul de a avea o piele de aur se desfășoară acționând pe două căi: suplimentele alimentare și îngrijirea pielii.

Ambele ar trebui să se caracterizeze prin prezența în formulă a unor ingrediente active care sunt prietenoase cu bronzul și cu sănătatea pielii. Să lăsăm experții să se ocupe de cum și de ce.

Bronzarea, pregătirea pielii cu suplimentele potrivite

Potrivit doctorului Valentina Finotti, specialist în chirurgie plastică, reconstructivă și estetică la Clinica Sotherga din Milano, „nu numai că începerea unei cure de suplimente care favorizează bronzarea înseamnă acum un ten auriu uniform și de lungă durată, dar acest tip de terapie reduce riscul de eritem, arsuri solare și manifestări inflamatorii ale pielii.

Suplimentele solare care conțin vitamina C, vitamina E, vitamina B2, cupru, seleniu, carotenoizi și antioxidanți, de la antociani la flavone, sunt deosebit de utile pentru a ajuta pielea să se protejeze de expunerea la soare. Împreună, aceste ingrediente protejează celulele de stresul oxidativ, susțin procesul de sinteză a melaninei și ajută sistemul imunitar. Ca să nu mai vorbim de efectul anti-îmbătrânire foarte binevenit. Important este să nu renunțați în ultimul moment și să fiți consecvenți în administrarea produsului”.

Noua rutină de pregătire a pielii pentru expunerea la soare

Secretul unui bronz strălucitor și neopac este o rutină de pregătire a pielii pentru soarele de primăvară. Federica Zolli, terapeut de înfrumusețare Biologique Recherche la Ceresio 7 Gym&Spa Milano, explică pentru Elle.com: „deoarece pielea feței noastre este acum adesea sensibilizată și stresată de utilizarea măștilor, este necesar să luăm câteva precauții suplimentare. În mod special, este esențial a calma pielea, ajutând-o cu ingrediente active de origine vegetală antiroșeață.

Acestea variază de la extractul de kudzu, ideal pentru pielea sensibilă sau sensibilizată, până la ceaiul alb și extractele de arnică. Repararea țesuturilor de suprafață sensibilizate este, de asemenea, esențială pentru a permite pielii să se protejeze eficient de soare și de agenții atmosferici. Un produs regenerator pe bază de bioplacenta, un cicatrizant tisular de excepție obținut prin biomasa polipeptidelor din placentă, este, prin urmare, o necessitate”.

Exfoliere, suplimente alimentare și SPF 50

Pentru a vă atinge obiectivul de a obține un bronz auriu, nu uitați să vă exfoliați pielea. Când? Întotdeauna seara, când nu există expunere la lumina soarelui. După o curățare delicată, aplicați un peeling pe bază de AHA (alfa-hidroxi-acizi) sau acizi de fructe (extrași în principal din portocale și lămâi) pentru a reînnoi suprafața pielii și a uniformiza tenul.

Eliberată de celulele moarte și de substanțele reziduale, pielea va fi pregătită să fie sărutată de soarele de primăvară. Evident (dar e bine de repetat) întotdeauna și numai după aplicarea unei creme de zi cu SPF 50. Nu în ultimul rând, mizați pe suplimente cu betacaroten și cu aminoacidul natural L-tirozină.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre