Simona Ionescu / Redactor Șef

Medicii avertizează: Lenjeria intimă vă poate îmbolnăvi

Medicii avertizează: Lenjeria intimă vă poate îmbolnăvi
Atât sutienele cât și bikini tanga sunt articole de lenjerie care vă fac mai atrăgatoare, însă reprezintă și un pericol pentru sănătate.

De zeci de ani creatorii de lenjerie intimă încearcă să creeze sutiene și bikini cât mai sexy, însă uneori creațiile acestora pun în pericol sănătatea femeilor care vor să fie cât mai incitante.

Medicii au explicat faptul că sânii sunt alcătuiți din țesuturi conjunctive (elastice) și țesuturi adipoase (grăsime), astfel încât să se poată mișca liber. Sutienul împiedică aceste mișcări astfel încât este important să încercați să purtați cât de rar posibil acest articol de lenjerie intimă, astfel încât sânii “să se poata relaxa”.

Specialiștii susțin că este indicat ca acele sutiene “push-up” să nu fie purtate decât la ocazii speciale, pentru că pot traumatiza sânul.

Niciodată nu purtați sutien la culcare, evitați sutienele cu sârmă (împiedică circulația sângelui) și încercați să stabiliți exact măsurile sutienelor care vi se potrivesc.

Cercetătorii au descoperit că femeilor cărora  le apăruseră noduli limfatici la nivelul sânilor, au scăpat de aceștia după ce nu au mai purtat sutien timp de șase luni.

Atenție la bikini!

Deși sunt nelipsiți în garderoba oricărei femei care vrea să fie sexy, bikinii tanga reprezintă coșmarul medicilor ginecologi, unii dintre aceștia recomandând chiar interzicerea acestui articol de lenjerie.

Astfel, unii experți sunt de părere că bikinii tanga  pot provoca infecții vaginale, afecțiuni anale, hemoroizi și chiar infertilitate.

Un oficial din Ministerul Sănătații britanic chiar a propus, cu ani în urmă, ca pe eticheta bikinilor tanga să se scrie și riscurile la care se supun femeile care poartă acest articol vestimentar. “Femeile își cumpără bikini ca să fie sexy, dar nu știu că se pot îmbolnăvi din această cauză, mai ales că îi poartă și noaptea sau în diverse activități în care transpiră și când se pot declanșa astfel diverse infecții bacteriene”, a explicat britanicul.

Foto: Printerest

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre